Ηλιούπολη: Ψήφισμα των πολιτών για τον Προφήτη Ηλία




Ο Υμηττός, εδώ και πάνω από 40 χρόνια, είναι ένας προστατευόμενος ορεινός δασικός σχηματισμός (Π.Δ. 1978 και Π.Δ 2011)
*Από το 2017 υπάρχει απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στον Υμηττό, εν αναμονή της διαμόρφωσης ενός νέου Π.Δ προστασίας του βουνού.
Τι συμβαίνει στον Προφήτη Ηλία;
*Ο Προφήτης Ηλίας βρίσκεται στην εκτός σχεδίου δημόσια δασική περιοχή του Δήμου Ηλιουπολης από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και εντάσεται στην Β’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού.
*Ο Προφήτης Ηλίας αποτελούσε ανέκαθεν ένα ξωκλήσι υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Αθηνών, και δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη ξεχωριστής ενορίας στον Δήμο Ηλιουπολης.
*Την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια ουσιαστική αλλοίωση του χαρακτήρα του Προφήτη Ηλία. Πρόσφατα το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία «εξαφανίστηκε» και στην ίδια θέση εμφανίζεται μια υπό ανέγερση μεγαλύτερη εκκλησία.
* Όπως διαπιστώνεται σήμερα, η απόπειρα μετατροπής του Προφήτη Ηλία από ξωκλήσι σε κανονικό ναό γίνεται αυθαίρετα και παράνομα, σε δημόσιο δασικό χώρο, χωρίς καμμιά νόμιμη άδεια δόμησης από την αρμόδια πολεοδομία και χωρίς καμμιά έγκριση από το αρμόδιο δασαρχείο.
Ποιός ευθύνεται γι αυτό που συμβαίνει στον Προφήτη Ηλία;
Πιστεύουμε ότι την βασική ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης έχουν ο εφημέριος Στυλιανός Καρπαθίου, ο αρμόδιος δασάρχης καθώς και ο προηγούμενος δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του «Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού» (Σ.Π.Α.Υ) Β. Βαλασόπουλος, υπό την ανοχή των οποίων έγιναν οι αυθαιρεσίες και παρανομίες.
Η «Επιτροπή Πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό» ζητά από τις αρμόδιες αρχές:
* Την άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών στον Προφήτη Ηλία και στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και το σφράγισμα της εισόδου προς το νεόδμητο κτίσμα, μέχρι την οριστική κατεδάφισή του.
* Την άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Προφήτη Ηλία στην προηγούμενη μορφή.
* Την εξασφάλιση της απαγόρευσης διέλευσης Ι.Χ οχημάτων από τον δασικό δρόμο που οδηγεί προς τον Προφήτη Ηλία.
* Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για τον επιμερισμό και την απόδοση ευθυνών.
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑ
– ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ.
– ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.