Γιάννης Φρέρης: Πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου




Κατά τη συνεδρίαση της 30ής Οκτωβρίου 2019 και κατόπιν δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης και ανοικτής διαδικασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο (με πλειοψηφία 29 ψήφων επί 37 ψηφισάντων) υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου για την εισαγωγή και λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Π. Φάληρο.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, ο Δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όραμα και στρατηγικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι το χτίσιμο γεφυρών διαρκούς διαλόγου με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η σχέση τους με τον Δήμο και μέσα από αυτήν να επιδιωχθεί η αναβάθμιση των όρων ζωής και δραστηριότητας στο Π. Φάληρο.
Με δεδομένο ότι κανένας Δήμαρχος και καμία δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να καυχηθεί ότι έχει το αλάθητο ως προς το «διοικείν» και με πίστη στους θεσμούς που ενισχύουν την διαφάνεια και την λογοδοσία, θελήσαμε να χτίσουμε μία «γέφυρα» καλοπροαίρετου διαλόγου και αντιμετώπισης πιθανών δυσλειτουργιών εντός των διοικητικών μας ορίων, με τους δημότες και της επιχειρήσεις.
Κινηθήκαμε ταχύτατα σε αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που μας παρέχει ο νόμος να εισαγάγουμε τον ανεξάρτητο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», πρόθεση που θέσαμε στην κρίση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο προέβη στην προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία εκλογής του κατάλληλου προσώπου.
Θεωρώ ότι η ευρύτατη συναίνεση που προκύπτει από το αποτέλεσμα και η οποία επετεύχθη πρώτη φορά για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τον θεσμό του Συμπαραστάτη, τιμά το σώμα, αλλά και την κοινωνία μας που αυτό εκπροσωπεί.
Ως εκ τούτου, ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, θα είναι ο συνδημότης μας Γιάννης Φρέρης, ενεργός πολίτης με μακρά πορεία ενασχόλησης με τα κοινά, η οποία χαρακτηρίστηκε από ήθος, μέτρο και ενωτικό πνεύμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, από κοινού με την επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική αναγνώριση που τεκμηριώνονται από το βιογραφικό του, αποτελούν εχέγγυα για αποδοτική λειτουργία του νέου θεσμού. Του εύχομαι καλή επιτυχία, προκαταβάλλοντας την καλή προαίρεση των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος εγερθεί.
Οι διαδικασίες για να καταστεί ο θεσμός λειτουργικός το συντομότερο δυνατόν, ξεκινούν άμεσα. Λεπτομερέστερη ενημέρωση θα υπάρξει σύντομα μέσω νέας ανακοίνωσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Φρέρης δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, γιατί, πέρα και πάνω από όσα αναγράφονται στο βιογραφικό μου που τους διανεμήθηκε πριν την ψηφοφορία, η τιμή που μου επεφύλαξαν, ήταν η μεγαλύτερη της ζωής μου.
Αναφέρομαι στην εκλογή μου με ευρεία συναίνεση και πλειοψηφία που αγγίζει το 80% των ψηφισάντων, αλλά και βάσει της προδιαγραφής «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» (όπως ορίζει ο νόμος, για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης).
Ανέκαθεν πίστευα ότι η πιο αυθεντική αναγνώριση, είναι αυτή της οποίας τυγχάνει κανείς στον τόπο του, εκεί όπου αφήνει το αποτύπωμα της περπατησιάς του από τότε που κάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή, γνωστός μεταξύ γνωστών, δημότης μεταξύ συνδημοτών, πολίτης μεταξύ συμπολιτών.
Νιώθοντας το βάρος της τιμής στους ώμους μου, δεσμεύομαι να επιδοθώ στον ρόλο που δια της ψήφου μου ανατέθηκε, με αίσθημα ακεραιότητας και ευλάβειας. Ακεραιότητας γιατί ο ρόλος επιβάλλει ανεξαρτησία. Ευλάβειας, διότι στον αξιακό κώδικα του υποφαινομένου, το δημοκρατικό πολίτευμα και οι θεσμοί του, χρήζουν θρησκευτικής προσήλωσης».

*Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Γιάννη Φρέρη

Γιάννης Φρέρης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

1973-1985: Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης

1986–1992: Πανεπιστήμιο Σορβόννης (ParisI – Panthéon – Sorbonne)

  • Νομική Σχολή: Πτυχίο (Maîtrise) Δημοσίου Δικαίου*
  • Σχολή Πολιτικής Επιστήμης: Μεταπτυχιακό (DEA – Diplômed’ EtudesApprofondies)* «Διεθνείς Σχέσεις – Πολιτική – Διπλωματία»

*Τίτλοι αναγνωρισμένοι από ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.

1993: Ασκούμενος Δικηγόρος Αθηνών (Δικηγορικό Γραφείο Β. Κατρίτση – Α. Κουμουτσάρη)

1994–1995: Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ)

1995-1997: Στρατιωτική θητεία στην Πολεμική Αεροπορία (Σμηνίας Δικαστικός)

1997: Άμισθος Σύμβουλος* Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

        *Υπεύθυνος Οργάνωσης Ευρωπαϊκού Έτους κατά του Ρατσισμού

1997-1998: Σύμβουλος Επιχειρήσεων (Εταιρεία PLANETA.E.)

1999-2004: Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Νομικών Θεμάτων Κοινοπραξίας Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου

2005–Σήμερα: ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Έδρα Χαλάνδρι Αττικής)Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης*

*Αρμοδιότητες: Εταιρική Επικοινωνία – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη / Βιώσιμη Ανάπτυξη / ΔημόσιεςΣχέσεις / Σχέσεις & συνέργειες με θεσμούς Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης / Σχέσεις με Κοινωνία Πολιτών (Κοινωνική Αλληλεγγύη – Περιβάλλον – Σωματεία/Κινήσεις πολιτών– Συλλογικότητες – Επιμελητήρια – Εμπορικοί Σύλλογοι – Επαγγελματικοί σύλλογοι τουριστικού ενδιαφέροντος) – Υποστήριξη Εξυπηρέτησης Πελατών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, ΚΛΑΔΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ

1989-1995: Ιδρυτής – Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ομοσπονδίας SOSRACISME / Διεθνής Γραμματέας Ομοσπονδίας

1994: Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών – Πειραιώς

1996-1997: Α’ Γραμματέας Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου

2002: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου

2006: Υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου

2007: Συντονιστής πλατφόρμας δράσης «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για το θαλάσσιο περιβάλλον Κορινθιακού – Πατραϊκού

2010: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου / Συντονιστής Κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ»

2010: Γενικός Συντονιστής Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)

2010-2017: Αντιπρόεδρος Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων ΕΕΔΕ (Ελλ.Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων)

2011- Σήμερα: Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς)

2012-Σήμερα: 4 φορές εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD)

2014: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου – Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου

2019: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.