Ερώτηση Σπανάκη στον Υπουργό Άμυνας για το Πάρκο Ηρώων, του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου




Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με θέμα την παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων, στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

«Η παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, αποτελεί ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών του.  Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητώ να ενημερωθώ σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει  ώστε να παραχωρηθεί η κυριότητα του Πάρκου στον Δήμο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της ζωής των κατοίκων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς: τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο

Θέμα: «Παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο
Μοσχάτου-Ταύρου»

Το Πάρκο Ηρώων (πρώην Ενόπλων Δυνάμεων) παραχωρήθηκε το 1995 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στον τότε Δήμο Ταύρου. Σήμερα ο φορέας διαχείρισής του είναι ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος σύμφωνα με την πράξη παραχώρησης (Φ 913.1/103/256995 Σ.1503, 28-6-1995) έχει το δικαίωμα χρήσης, συντήρησης, φύλαξης και διαχείρισης του χώρου.

Το Πάρκο Ηρώων, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση 53 στρεμμάτων, αποτελεί ζωτικό «πνεύμονα» πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή και σήμερα λειτουργούν σε αυτό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, θερινό σινεμά, παιδική χαρά κ.α. Η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την Α’ φάση ανάπλασης του, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, εντάσσοντας το έργο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2018. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη Β’ φάση, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

Οι εργασίες ανάπλασης, ωστόσο, δεν έχουν ξεκινήσει αφού παρά τις προσπάθειες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να αποκτήσει την κυριότητα του χώρου, αυτός συνεχίζει να αποτελεί ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, δεν προχώρησε στην παραχώρηση της κυριότητας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου τα προηγούμενα χρόνια.

Επειδή η παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, είναι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των Δημοτών.

Επειδή το Πάρκο αποτελεί ιδανική επιλογή για άθληση, ποδήλατο, περίπατο και ψυχαγωγία, για ανήλικους και ενήλικους.

Επειδή το έργο ανάπλασης του, θα δημιουργήσει έναν δημόσιο υπερτοπικό πόλο πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Επειδή η αξιοποίησή του θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της ζωής των κατοίκων της.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε ώστε να παραχωρηθεί η κυριότητα του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου;
  2. Πότε εκτιμάτε ότι θα ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες παραχώρησης της κυριότητας, ώστε να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες εργασίες ανάπλασης του Πάρκου Ηρώων;

 

                                    Ο ερωτών Βουλευτής

                                Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.