Επικίνδυνες καταστάσεις στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου (VIDEO)
(ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης)

Το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης, έπληξε όλη την Αττική και δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι Εθελοντές δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου μας και οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία, περιπολούσαν και υπερέβαλαν εαυτόν για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προέκυψαν. Και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για την προσπάθειά τους ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας.
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Κώστα Πασακυριάκο, δημοτικό σύμβουλο, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Βάρης και της Βάρκιζας.
Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώσαμε την εικόνα του οδοστρώματος πάνω από τη γέφυρα, στην Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Σε εκείνο το σημείο το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει αισθητά και αναβλύζει διαρκώς νερό, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Δεν θα διατυπώσουμε εικασίες ή φόβους για το τι μέλλει γενέσθαι εάν τυχόν υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το οδόστρωμα.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επαναξιολογήσουν την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο και να δουν εάν και τι μέτρα χρειάζεται να παρθούν, για να μην έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο άμεσο μέλλον…
Επιπλέον, η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί της Τετάρτης η περιοχή στη Βάρκιζα όπου εξελίσσεται τμήμα του έργου της διευθέτησης του ρέματος στο Κόρμπι, δημιουργεί προβληματισμό. Η ευρύτερη περιοχή, μέχρι και το τέρμα των λεωφορείων ήταν ένας τεράστιος βούρκος, με φερτά υλικά και λάσπη που καθιστούσαν δύσκολη τη διέλευση οχημάτων.
Λαμβάνοντας υπόψιν την μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και κατατάσσει τη Βάρη στις περιοχές που κινδυνεύουν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ζητάμε:
Να διεξαχθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο την εξέταση του ενδεχόμενου να παρθούν μέτρα όπου και εάν χρειάζεται (σ.σ. για παράδειγμα σε σημεία όπου έχουν μπαζωθεί ρέματα ή και αλλού), έως ότου ολοκληρωθούν τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή μας.

https://www.facebook.com/kostaspasakiriakos/videos/900739706987543/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.