Επεισόδια με αστυνομικούς και φοιτητές, στο Καβούρι (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης/zougla.gr

Έληξε η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η οποία ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί ως συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην αρχή η συγκέντρωση ήταν ήρεμη, όμως λίγο μετά τις 12.00 ξέσπασαν βίαια επεισόδια και η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Καβούρι, όπου διεξαγόταν η Σύνοδος Πρυτάνεων χωρίς να συμμετέχουν σε αυτήν μέλη τους, και ακολούθησε πορεία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων βρέθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Νωρίτερα, λόγω της πορείας, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνταν προς Σούνιο στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου. Στην περιοχή βρίσκονταν τουλάχιστον 500 φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για θέματα Παιδείας.

Στα πιο σημαντικά αιτήματά τους είναι η επαναφορά του ασύλου, οι διαγραφές στα ν+2 έτη φοίτησης, η αξιολόγηση, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πτυχών της λειτουργίας των πανεπιστημίων-έμμεση παράκαμψη του άρθρου 16, η μείωση εισακτέων και ο καθορισμός τους από το εκάστοτε τμήμα, η επαναφορά της βάσης του 10, οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών (διάλυση πτυχίων, περαιτέρω σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.