Εννιάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου




ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στην ιερά μονή αγίας Τριάδος – αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου, εννέα μήνες μετά την εκδημία του.

Νωρίτερα, τελέστηκε θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον ηγούμενο της μονής, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βατοπαιδινό, και αρκετούς κληρικούς της μητρόπολης.

“O Παύλος υπήρξε ένας αγαθός αρχιερέας που αγάπησε τον Χριστό και την εκκλησία”, επισήμανε για τον προκάτοχό του, στη σύντομη ομιλία του, ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος και πρόσθεσε πως “αγωνίστηκε σεμνά και ταπεινά, χωρίς να σκανδαλίζει, οργανώνοντας τις δομές της τοπικής εκκλησίας και ιδιαίτερα τους τομείς της διαπαιδαγωγήσεως και της κατηχήσεως”.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο κ. Αντώνιος μετέβη στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη, που βρίσκεται στην αυλή του μοναστηριού, πίσω από το ιερό, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κυρού Παύλου, αλλά και της αδελφής του, που έφυγε από τη ζωή πριν από σαράντα ημέρες.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν για ακόμη μια φορά στην ιερά μονή για να τιμήσουν τη μνήμη του προσφιλούς μακαριστού ιεράρχη.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.