Δήμος Ηλιούπολης: Πρόσκληση για λειτουργία αγοράς καταναλωτών




Ο Δήμος Ηλιούπολης σύμφωνα με τα οριζόμενα του Ν. 4497/2017 ( άρθρα 37 και 51) καλεί ενώσεις ή συνεταιρισμούς καταναλωτών και συλλογικούς φορείς πολιτών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να υποβάλλουν πρόταση λειτουργίας αγοράς καταναλωτών.

Ο συλλογικός φορέας καταναλωτών – πολιτών θα πρέπει έως 30 Νοεμβρίου 2019, να υποβάλλει πρόταση στο Δήμο μας, στην οποία να περιλαμβάνεται το καταστατικό του, τα στοιχεία επικοινωνίας των νομίμων εκπροσώπων, ο κανονισμός λειτουργίας της αγοράς, καθώς και οι δράσεις, που σκοπεύει να αναλάβει στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των καταστατικών του σκοπών.

Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι σταθερά προσανατολισμένος στην δημιουργία ευνοϊκότερων όρων διαβίωσης για μικρούς παραγωγούς και μεταποιητές και έχει στόχο την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Ο σύλλογος μπορεί να αναλαμβάνει δράσεις αλληλεγγύης σύμφωνες με το καταστατικό του, όπως συλλογή τροφίμων και διανομή αυτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, υποχρεούται δε να υποβάλλει στην Κοινωνική Υπηρεσία σχετικό απολογισμό σε ετήσια βάση.

Δικαίωμα συμμετοχής ως πωλητές στις αγορές αυτές έχουν:
α. οι επαγγελματίες αγρότες,
β. οι συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών και γυναικείοι συνεταιρισμοί και
Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας,
γ. οι πολύ μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών καθαρισμού.
δ. οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις παραγωγικού σκοπού.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρωτόκολλο του Δήμου (Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφ. Βενιζέλου 112)
Πληροφορίες : Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης τηλ 2109970009

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.