Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” (Νοέμβριος 2019)




«Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα. Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι»

Hans Christian Andersen

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”,  ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 το μεσημέρι – 19:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τρίτη 12 Νοεμβρίου

Επίσκεψη – Ξενάγηση
Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Στο επιβλητικό κτήριο της οδού Ερατοσθένους 13, στο Παγκράτι, μόλις λίγα μέτρα από το Καλλιμάρμαρο, στεγάζεται πλέον η συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Το Μουσείο, με συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και 11 ορόφους, αποτελεί κόσμημα αρχιτεκτονικής και αισθητικής και εγκαινιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019.

Στον 1ο και 2ο όροφο του κτηρίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έργα των Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Ντεγκά, Πικάσο, Λοτρέκ, Μπρακ, Μιρό, Καντίνσκι, Κλέε, Πόλοκ, Μπέικον, Τζιακομέτι, Σαγκάλ, κ.ά, ενώ στον 3ο και 4ο όροφο υπάρχουν δύο αίθουσες αφιερωμένες σε Έλληνες καλλιτέχνες με έργα των Παρθένη, Μπουζιάνη, Βασιλείου, Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Τσαρούχη, Μόραλη, Τέτση κ.ά

Μετά την ξενάγηση στην έκθεση, το Café – Εστιατόριο του Μουσείου μάς περιμένει για καφέ ή φαγητό.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (40 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Είσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση: 10€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
«Ωνάσης: Τα θέλω όλα»
Θέατρο Παλλάς

Ο Σταμάτης Φασουλής υπογράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Ωνάσης – Τα θέλω Όλα», που αποτυπώνει θεατρικά την προσωπικότητα και τη δράση ενός ανθρώπου που αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς του επιχειρείν και έζησε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας.

Στον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής.

Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής, Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου, Αγησίλαος Μικελάτος κ.ά

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 16€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Μουσική Παράσταση
«Πάμε.. Orient Express με την Κορίνα Λεγάκη»
Τρένο στο Ρουφ

Μπορεί ένα βαγόνι του Orient Express να μεταμορφωθεί σε concert hall; Μπορούν οι μουσικές και τα τραγούδια να σκεπάσουν το μουγκρητό της ατμομηχανής; Μπορούν οι καλεσμένοι να διαλέγουν μουσικό προορισμό και να επισκέπτονται κάθε σταθμό του ταξιδιού; Τραγούδια σπουδαίων δημιουργών από την ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή, τραγούδια του σινεμά, τραγούδια που συναντούν τον ποιητικό λόγο… υλικό υπέροχο και τολμηρό για μια εξαιρετική ερμηνεύτρια που αγαπάει να τραγουδάει στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα σουηδικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά και στα πορτογαλικά!

Ο αριθμός των θεατών στο βαγόνι είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 20:15 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
«Χάρολντ και Μοντ» του Κόλιν Χίγκινς
Θέατρο Νέος Ακάδημος

Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μοντ (Τάνια Τσανακλίδου), που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μοντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Μια υπέροχη, ευαίσθητη κι ανθρώπινη ιστορία. Μια αγάπη πέρα από τα όρια του χρόνου και της κοινωνίας. Ένας από τους πιο αναπάντεχους κι ειλικρινείς έρωτες, που έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού, όποτε και όπου και αν ανέβηκε.

Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης κ.ά

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 16:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 11€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Επίσκεψη – Ξενάγηση
Η πόλη κάτω από την πόλη… στο Μουσείο της Ακρόπολης
Από την ομάδα Action Plus

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια το Νέο Μουσείο Ακρόπολης ανοίγει στο κοινό το υπόγειό του, όπου κείτονται τα κατάλοιπα μιας πανάρχαιας γειτονιάς της Αθήνας.

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το θέατρο του Διονύσου και την κατάφυτη περιοχή του Ιλισού, αφηνόμαστε σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Πολυτελείς ρωμαϊκές βίλες με όμορφα ψηφιδωτά, λουτρά, περίτεχνες δεξαμενές, αρχαίοι δρόμοι, νεκροταφεία συνθέτουν ένα σύνθετο μωσαϊκό γενεών που πέρασαν και άφησαν το μοναδικό τους αποτύπωμά.

Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε το αρχαίο αυτό τμήμα της πόλης μας, που τόσο αριστοτεχνικά έχει ενσωματωθεί στην αρχιτεκτονική του Μουσείου και συνδιαλέγεται πλέον με τα αριστουργήματα των υπόλοιπων ορόφων του.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 14:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Είσοδος και συμμετοχή στην ξενάγηση : 17€, 15€ για άνω των 65 ετών, 12€ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και για όσους διαθέτουν Κάρτα Πολιτισμού (με επίδειξη ταυτότητας, πάσου και ειδικής κάρτας).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.