Δήμαρχος Γλυφάδας: Προβληματισμός για τις φωτιές σε σκάφη στις μαρίνες της Γλυφάδας




Προβληματισμό προκαλούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σε σκάφη, στις μαρίνες της Γλυφάδας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, γίνονται ενέργειες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης.

 

 

Δείτε την ανακοίνωση:

Νωρίς σήμερα το πρωί βρεθήκαμε και πάλι όλοι μας σε πλήρη εγρήγορση αμέσως μετά την πυρκαγιά σε σκάφος στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας.

Με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκε άμεσα, η φωτιά έσβησε, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.
Το τονίζω αυτό, γιατί στο σκάφος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά βρισκόταν μέσα άνθρωπος.

Προχωρούμε άμεσα στην απάντληση του πετρελαίου από τα δύο σκάφη που καταστράφηκαν τελικά ολοσχερώς και στη συνέχεια στην απομάκρυνση τους μαζί με την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από αυτά – ήδη έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα φράγματα.

Μας προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε σκάφη που είναι σταθμευμένα στις μαρίνες μας.
Ηδη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καταρχάς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα περιστατικά αυτά και ήδη δρομολογούμε την εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης, με κάμερες και άλλα μέσα, στις Μαρίνες της Γλυφάδας.

Για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα για την συνολική συνεργασία που διαρκώς έχουμε.

Πυρκαγιά στη μαρίνα Γλυφάδας – Γυναίκα πήδηξε στη θάλασσα για να γλιτώσει από τις φλόγες (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.