Άλιμος: Έλεγχοι για το κάπνισμα σε καταστήματα και παιδικές χαρές (VIDEO)
Μπαράζ ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, πραγματοποιούν τα ειδικά κλιμάκια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας. Η κάμερα του Αlpha, κατέγραψε εφόδους, σε καταστήματα, στoν Άλιμο αλλά και στις παιδικές χαρές. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επιχειρηματίες αλλά και πελάτες πρέπει να είναι προσεκτικοί, να μην παραβιάζουν το νόμο και να μην επιβαρύνουν την υγεία τη δική τους, των παιδιών τους, των διπλανών τους.
Ειδικότερα, ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει ότι:
Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο καπνιστής γίνεται 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όποιας έκτασης και αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ. Εδώ, το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας. Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και αυξάνονται κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή. Όσοι καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι, όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου καπνίζει ενώ επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.