Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Παραλίγο να πέσει σε σχολείο το φορτηγό – Κινητοποίηση του συλλόγου γονέων




Σε κινητοποίηση προχωρούν το πρωί της Τετάρτης, οι γονείς των μαθητών του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο σούπερ μάρκετ, στην οδό Αστυδάμαντος, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα. Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 50χρονος οδηγός, πατέρας 4 παιδιών, προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό, στο οποίο είχε λυθεί το χειρόφρενο, για να μην πέσει πάνω στο σχολείο.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και οι υπεύθυνοι του δήμου Ηλιούπολης. Το θέμα με τον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ, στην περιοχή από μεγάλα φορτηγά είχε θίξει τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σημερινός αντιδήμαρχος, Κώστας Σεφτελής (δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς, με αφορμή το τραγικό συμβάν και την απώλεια ενός εργαζόμενου οδηγού προμηθευτή της παρακείμενης στο σχολείο μας επιχείρησης Super Market, σας καλούμε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 08:30 στη γωνία του τραγικού συμβάντος έξω απο το σχολείο μας (γωνία Αστυδάμαντος και Αγησιλάου) σε ειρηνική συνάντηση διαμαρτυρίας και την παράδοση ψηφίσματος του συλλόγου μας για απομάκρυνση των φορτηγών ώστε ποτέ στο μέλλον να μην κινδυνέψει κανένας άλλος εργαζόμενος – γονέας και τα παιδιά του σχολείου μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου οδηγού.

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης.

* Ο σύλλογος μας έχει παραδώσει στο παρελθόν πολλές επιστολές έκκλησης πρός την παρακείμενη επιχείρηση με τελευταία της 26/7 για την επικινδυνότητα των φορτοεκφορτώσεων τις οποίες και θα δώσουμε στη δημοσιότητα αφού έχουν ήδη κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Σήμερα το πρωί σε γνωστό Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, οδηγός φορτηγού τροφοδοσίας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν συνεθλίβη από το ίδιο του το όχημα, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης εμπορευμάτων.
Ο Δήμαρχος και οι συναρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχοι κκ Ι. Αντζινάς και Κ. Σεφτελής, βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, ενημερώθηκαν από τις αρχές για τις συνθήκες του και συνομίλησαν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.
Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον ιδιοκτήτη του Σούπερ Μάρκετ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι για περιορισμό του κινδύνου μέχρι την οριστική λύση, θα γίνεται η τροφοδοσία του καταστήματος μόνο με μικρά κλειστά βαν αντί των μεγάλων φορτηγών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει επιτόπου κοινή συνάντηση Δήμου και εταιρείας, για την αναζήτηση κατάλληλης τεχνικής λύσης, την οποία η εταιρεία θα υποστηρίξει με κάθε μέσο.
Για την Νέα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής των Δημοτών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και γι αυτό το λόγο:
• Δόθηκε εντολή στον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να διενεργήσει σήμερα αυτοψία και να εισηγηθεί άμεσα λύσεις διευθέτησης της κίνησης πεζών και αυτοκινήτων στο σημείο αυτό και στην γύρω περιοχή, για να μη θρηνήσει θύμα καμία άλλη οικογένεια στο μέλλον.
• Ξεκινά επανεξέταση του καθεστώτος νομιμότητας, στάθμευσης προμηθευτών και πελατών, ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και γενικά του τρόπου λειτουργίας σε όλα τα καταστήματα, που δημιουργούν κυκλοφοριακή όχληση στην πόλη.
• Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε έως τώρα από την προηγούμενη Διοίκηση..
• Θα συμμετέχει στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 9/10/2019 στις 8:30 πμ, ενώνοντας την φωνή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του γειτονικού 6ου Δημοτικού Σχολείου, που ως γνωστόν καθημερινά βιώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.
• Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της και όπως έχει ήδη δείξει στην πράξη, θα συνεργαστεί στενά με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
• Οι πόρτες του Δήμου είναι πλέον και θα παραμείνουν διάπλατα ανοιχτές στον Πολίτη και τους φορείς της πόλης.
Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια όλων των Δημοτών!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.