Τιμήθηκε από πλήθος κόσμου η Γιορτή Τσικουδιάς, στον Άλιμο




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Για άλλη μία χρονιά, ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», διοργάνωσε τη Γιορτή Τσικουδιάς, σε ένα Κρητικό Γλέντι στις 27/09/2019, όπου έγινε παρουσίαση του τρύγου, της απόσταξης με καζάνι τσικουδιάς και των κρητικών εθίμων και τιμήθηκε από πλήθος κόσμου.
Η βραδιά ήταν ζεστή, το γλέντι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα, με τη λύρα του Γιάννη Μακριδάκη, τα λαούτα των Χρήστου Δάβρη και Λευτέρη Γλαμπεδάκη και το μαντολίνο του Γιάννη Αποστολάκη. Ο κόσμος δοκίμασε γεύσεις της πατρίδας μας, όπως κρητικό πιλάφι με γίδα, ντάκους, τσικουδιά, κρασί.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέα Μανωλαράκη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα 50 και πλέον μέλη και φίλους του Συλλόγου που εργάστηκαν για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους Χορηγούς, που στήριξαν με την υλική και οικονομική συνδρομή τους την εκδήλωσή μας.
Το χορό ξεκίνησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας, παιδικό και ενηλίκων, που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλος Μωραΐτης Γρηγόρης. Τα κοπέλια και οι κοπελιές, έδειξαν με τη χάρη και λεβεντιά τους, την ψυχή της Κρήτης! Ο Συρτός, ο μαλεβιζώτης και το πεντοζάλι, έκαναν τον Άλιμο, Κρήτη! Τα συγκροτήματα καταχειροκροτήθηκαν και το γλέντι μας ξεκίνησε και συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα, με αμείωτο κέφι.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλίμου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλίμου, ο π. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, αντιπροσωπείες Κρητικών Σωματείων των Δήμων, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ελληνικού, Βύρωνα, Ρεθυμνίων «Το Αρκάδι», Γλυφάδας, Σαρωνικού και Σαλαμίνας. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σύσσωμο το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Εκτελωνιστών και το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Αλίμου, με την πολυπληθή παρέα τους. Μας τιμούν σε όλες τις εκδηλώσεις μας και τους ευχαριστούμε για αυτό.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις μια πίστα γεμάτη, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία από νέους, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια τους παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς. Αυτές είναι οι στιγμές που λες με σιγουριά μέσα σου «Συνεχίζουμε. Αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την παράδοσή του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα». Ο χορός και το γλέντι, συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Για το Δ. Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μανωλαράκη Κλέα          Σολιδάκη Μαρία

https://www.facebook.com/alexis.tsekas/posts/2565201980207151

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.