Ορκίστηκε, ο Αθανάσιος Μαρτίνος νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους (VIDEO)
Ορκίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και o υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια.

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος ανέλαβε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρόσωπο, άλλωστε του κ. Μαρτίνου συγκλίνουν όλοι, τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει οικονομικά πολύ το Άγιο Όρος, με δωρεές του σε όλες τις ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του.

Αναλυτικότερα,η ανακοίνωση του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου:

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο, ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Επίσης έχω δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό εκτός Αγίου Όρους. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος».

 

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την ορκωμοσία του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθ. Μαρτίνου, καθώς και του νέου Υποδιοικητή, κ. Αρ. Κασμίρογλου

Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή σήμερα που ορκίζουμε ως Διοικητή και Υποδιοικητή στο Άγιο Όρος τον κ. Θανάση Μαρτίνο και τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου.
Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είχα τη χαρά να καλέσω εδώ ορισμένους φίλους, τους οποίους συνδέει το εξής: Ήταν οι άνθρωποι, οι οποίοι συνεισέφεραν στην ανακαίνιση του παλιού κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να παρουσιάζει την εικόνα που σήμερα έχει και που -σας διαβεβαιώ- δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την εικόνα που είχε τρεις μήνες πριν. Αυτή βοήθησε, στον βαθμό που της αναλογεί, και στην εξαιρετική εμφάνισή μας στην τελευταία επίσκεψή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.
Βεβαίως, αυτή είναι μία ευγενής παράδοση, η παράδοση της χορηγίας, την οποία έχουν επανειλημμένως τιμήσει ο Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του. Χθες, ήμαστε στο Κάιρο, όπου πήγαμε και είδαμε με τον Πρωθυπουργό την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μια εκπληκτική ορθόδοξη εκκλησία, η οποία μάλιστα είναι κτισμένη πάνω σε ρωμαϊκό πύργο και την οποία διέσωσε -δεν λέω ανακαίνισε- ο Θανάσης Μαρτίνος, με εικόνες διαφόρων εποχών και, βεβαίως, στο κατώτερο επίπεδο τους τάφους των Πατριαρχών Αλεξανδρείας.
Την ευγενή, λοιπόν, παράδοση του Θανάση Μαρτίνου, έχουν ακολουθήσει κι άλλοι, ανώνυμοι, αλλά οι οποίοι το υστέρημά τους το διαθέτουν για να βοηθήσουν το ελληνικό κράτος, το οποίο την ώρα της κρίσης, δεν είχε πάντοτε τη δυνατότητα να διατηρεί τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του στο επίπεδο αυτό, το οποίο θα επιθυμούσε.
Σας ευχαριστώ όλους θερμά από καρδιάς, όπως ευχαριστώ και τον κ. Κασμίρογλου. Ο κ. Κασμίρογλου, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ευδοκίμως υπηρετήσει την Αθωνική Πολιτεία και την ευρύτερη παρουσία του ελληνικού κράτους εκεί. Το γεγονός ότι δέχθηκε να συντρέξει σε αυτή την προσπάθεια είναι για εμάς πολύ μεγάλη χαρά. Σας ευχαριστώ θερμά και ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.