Νέα Σμύρνη: «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς»




Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά το Πρόγραμμα «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ» «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς», έπειτα από τις επιτυχημένες προηγούμενες δύο λειτουργικές περιόδους, με μεγάλη συμμετοχή γονέων και εξαιρετική ποιοτική αξιολόγηση.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης», στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και τη «ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού».
Στόχος του Προγράμματος είναι η ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας (σωματικής, γνωστικής, ψυχοκοινωνικής), σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία, στη σύγχρονη πραγματικότητα. Περιλαμβάνει δίωρες διαδραστικές συναντήσεις, με τη συμμετοχή πολλών εξειδικευμένων επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους.

Η Θεματολογία που επιλέχτηκε για τη χρονιά αυτή (2019 – 2020), σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ν. Σμύρνης, είναι συμπληρωματική των θεμάτων που έχουν αναπτυχθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια και αφορά στα παρακάτω θέματα:
• Μαθησιακές δυσκολίες – ΔΕΠΥ – Αυτισμός
• Διαδίκτυο – Εξάρτηση – Όρια
• Σεξουαλικότητα παιδιών και εφήβων
• Χαρισματικότητα
• Επικοινωνία – Χάσμα γενεών – Πώς ο γονιός θα μπορέσει να προσεγγίσει το παιδί του
• Ευαισθητοποίηση σε θέματα δωρεάς οργάνων – μυελού των οστών – Αιμοδοσία
• Εξαρτήσεις
• Θλίψη – Κατάθλιψη – Φοβίες – Άγχος εξετάσεων – Αυτοεκτίμηση
Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι η κα Δέσποινα Τζεφριού, Μαθηματικός MEd.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ τον μήνα, ώρα 18.00 – 20.00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Νέας Σμύρνης, 2ας Μαΐου 8, 3ος όροφος, Κεντρική Πλατεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : ΤΡΙΤΗ 15 / 10 έως ΤΡΙΤΗ 22 / 10 / 2019

Στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δήμου, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος, τηλ:2132025840, καθημερινά, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00, ηλεκτρονικά στο [email protected] , και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.