Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: Ξεχωριστοί φέτος οι αγώνες θαλάσσιου σκι “Διακάκεια 2019”
Για μία ακόμη χρονιά διοργανώθηκαν οι αγώνες θαλάσσιου σκι στο αγώνισμα των φιγούρων «Διακάκεια» το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Τιμώντας με το όνομά τους ένα από τα ιδρυτικά μέλη και πρώην Πρόεδρο του Ν.Ο.Β. τον Αθανάσιο Διακάκη, τα «Διακάκεια» αποτελούν θεσμό τόσο για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, όσο και για τον αθλητισμό του θαλασσίου σκι γενικότερα.

Πρόκειται για έναν αγώνα κατηγορίας ranking, αφού τα αποτελέσματά του προσμετρώνται στη διεθνή κατάταξη, όπως αντιστοίχως και τα ενδεχόμενα ρεκόρ. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνθεση του πάνελ της ελλανοδίκου επιτροπής απαρτίζεται από διεθνείς κριτές και οδηγούς.

Τα «Διακάκεια» προσέλκυσαν πληθώρα αξιόλογων αθλητών, με πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο διακρίσεων, όπως ο Νικόλας Πλυτάς, ο Θύμιος Κουσαθανάς, η Φλώρα Λιάκου, η Σύλια Σταντίδη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αγγελική Ανδριοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα «Διακάκεια» του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε επίσημος αγώνας στην κατηγορία «Disabled», επιπέδου ranking με επίσημη ονομασία αγώνα «Διακάκεια disabled».

Σε αυτή την σπουδαία πρώτη φορά για την χώρα μας, συμμετείχε ένας αθλητής – ίσως και ο μοναδικός επίσημος αθλητής σε αυτή την κατηγορία στην Ελλάδα – ο οποίος ανήκει στον Ν.Ο.Β. Αναφερόμαστε στον Γιώργο Καντζίκη, τον άνθρωπο που καθημερινά βλέπουμε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου με προσήλωση και πάθος στο άθλημα που αγαπάει. Ο Γιώργος ξεχωρίζει για την επιμονή και την υπομονή του και εχει γίνει παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική τους προσπάθεια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.