Μεθοδεύεται το κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στη Γλυφάδα




Μια σημαντική κινητοποίηση που αφορά συνανθρώπους μας που ζουν στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στη Γλυφάδα, έγινε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου.
Για το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στη Γλυφάδα, που φιλοξενεί περίπου 40 ενήλικες, μεθοδεύεται το κλείσιμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι επικαλούνται αλλαγή χρήσης και κτιριακά προβλήματα.
Αυτό που προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά είναι ότι ως λύση, προτείνεται η μεταφορά των εξυπηρετούμενων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο ήδη μαστίζεται από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σημαντικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Όσοι επισκεπτόμαστε – μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας – και βλέπουμε τι συμβαίνει στο ΠΙΚΠΑ στη Βούλα, αναρωτιόμαστε, τι λογική μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι στο επίσης υποστελεχωμένο Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, ενώ η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ προτείνει τη μεταφορά στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Και οι δύο όμως με τη στάση τους ρίχνουν νερό στο μύλο της συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών για την Πρόνοια που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, οδηγώντας τα προνοιακά ιδρύματα στην απαξίωση, την εγκατάλειψη και τελικά στο κλείσιμο.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης, που βρεθήκαμε κι εμείς εκεί, συμμετείχαν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας – Βούλας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.