Μαρίνα Αλίμου: Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στη μαρίνα Αλίμου, Οκτώβρη μήνα, θα εντυπωσιαστεί από τις εικόνες που θα δει. Λες και είναι είναι ακόμη καλοκαίρι. Εκατοντάδες τουρίστες φορτωμένοι με βαλίτσες, καρότσια από σούπερ μάρκετ με τρόφιμα, αναψυκτικά κλπ, καταφθάνουν στη μεγαλύτερη μαρίνα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για να ξεκινήσουν με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που έχουν νοικιάσει, ταξίδια στα νησιά του Αιγαίου. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα το σκηνικό είναι εντυπωσιακό.

Οι τουρίστες του φθινοπώρου, εκμεταλλεύονται τα χαμηλά ναύλα και κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα με μικρό κόστος.

“Εδώ το καλοκαίρι συνεχίζεται” λέει στο NOTIA.GR, εκπρόσωπος εταιρείας που νοικιάζει ιστιοπλοϊκά. “Απολαμβάνουν με χαμηλό κόστος διακοπές στα πανέμορφα νησιά μας, έχοντας σύμμαχο τον καιρό και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες”.

Όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης,  ο Άλιμος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «χτίσιμο» της Αττικής Ριβιέρας.

“Το παραλιακό του μέτωπο, βρίσκεται ανάμεσα στη μεγαλύτερη μαρίνα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στη μεγαλύτερη επένδυση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη (όταν επιτέλους ξεκινήσει), στο πρώην αεροδρόμιο  του Ελληνικού.

Η κομβική θέση της πόλης, λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, που σιγά σιγά ανακαλύπτουν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, να φας και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί”.

Πλειοδότης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, έχει αναδειχτεί η «Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ» μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης, με την προσφορά της να διαμορφώνεται στα 57,5 εκατ. ευρώ (ΚΠΑ).

Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα ανάπτυξης πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ.

Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της, η μαρίνα Αλίμου αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

 

 

.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.