Μαραθώνιος ταινιών στην Καλλιθέα
Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ.
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ.
Θα προβληθούν 235 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 58 χώρες.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες όπως κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων.Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ) καθώς και πειραματικές. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαικές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Oscar, Goya κλπ. Από τις 235 ταινίες οι 172 είναι Ευρωπαικές (73,19%) και εξ αυτών οι 68 Ελληνικές (39,53% των Ευρωπαϊκών και 28,93% επί του συνόλου).

Ενημέρωση για τις ταινίες με το πρόγραμμα, περιλήψεις, φωτογραφίες και βίντεο, στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:
https://marathonfest.weebly.com/
www.facebook.com/marathonfest

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.