Le nouveau 208- La Grange victoire de Peugeot




Αποστολή στη Λισαβόνα

Του Πέρη Χαλάτση/now24.gr

Ένα έμπειρο μάτι δεν χρειάζεται πολλές ώρες για να διακρίνει το καλό από το μέτριο η το κακό. Όταν κάποιο αυτοκίνητο ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι θα κυριαρχήσει.

Το νέο Peugeot 208 θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες και στην Ελλάδα. Και όταν το δείτε θα καταλάβετε ότι δεν υπερβάλω. Από όποια πλευρά και αν το δεις έχει κάτι το ξεχωριστό. Διακρίνεις τη σχεδιαστική λεπτομέρεια από τη μάσκα και τους προβολείς μέχρι τα πίσω φώτα. Από το ταμπλό μέχρι τα καθίσματα. Οι Γάλλοι έκαναν και πάλι το θαύμα τους.

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Peugeot 208 έγινε στη Λισαβόνα. Εκεί οδηγήσαμε και τις τρεις εκδόσεις του 208  με κινητήρες βενζίνης , πετρελαίου καθώς επίσης και το εντυπωσιακό  ηλεκτροκίνητο. Όλες τις νέες εκδόσεις του 208  θα τις δούμε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ,στην έκθεση αυτοκίνητου «Αυτοκίνηση 2019» από τις 8-16 Νοεμβρίου.

Σχεδίαση, τεχνολογία, οδική συμπεριφορά

Τις ημέρες που στην Ελλάδα το πρώτο θέμα ήταν η κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι, στην Πορτογαλία οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τις δοκιμές που κάναμε τόσο στους εθνικούς δρόμους όσο και στις δασικές διαδρομές.

Περάσαμε αρκετές φορές από τη γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα στα βόρεια της Λισαβόνας που ενώνει τις δύο πλευρές του ποταμού Τάγου. Η  καλωδιωτή γέφυρα με συνολικό μήκος  17,2 χιλιόμετρα (μαζί με τους δρόμους πρόσβασης μήκους 4.8 χλμ) είναι η μακρύτερη γέφυρα στην Ευρώπη και η 9η σε μήκος στον κόσμο.

Γιατί το αναφέρω;

Απλά γιατί ξεκινώντας από τη βόρεια πλευρά της πόλης τόσο οι Πορτογάλοι όσο και οι τουρίστες δεν πληρώνουν διόδια. Αντίθετα με εμάς που πληρώνουμε στο Ρίο Αντίρριο 13.50 ευρώ (για τα Ι.Χ) σε κάθε διέλευση.

Δείτε τη συνέχεια στο: now24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.