Επιμορφωτική επίσκεψη Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηλιούπολης στην Φινλανδία (ΕΙΚΟΝΕΣ)




O υποδιευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Αθηνών στην Ηλιούπολη Δ.Πράσινος και ο υποδιευθυντής του Ειδικού Λυκείου Αθηνών Δ.Παπαχαραλάμπους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη στη Φινλανδία (4-10/10/19) για να ενημερωθούν για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα για τα λειτουργία δομών ειδικής αγωγής.

Στην πόλη Joensuu, στο κέντρο της φινλανδικής εκπαιδευτικής πολιτικής, μαζί με αντιπροσωπίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού eduKarjala και ήρθαν σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις και δεδομένα της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης στη Φινλανδία , αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον παρουσίασαν την ιστορία και το έργο του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Ηλιούπολη.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα αποτελέσουν έναυσμα για προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών και της λειτουργίας του σχολείου , ενώ θα γίνουν προσπάθεια για συνέχιση της συνεργασίας με φορείς της Φινλανδίας και για την οργάνωση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το φινλανδικό σύστημα στην Ηλιούπολη, με βάση το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.