Δήμος Αλίμου: “Η Ζωή Είναι Ωραία” – Οκτώβριος 2019




«Μια συννεφιασμένη μέρα δεν μπορεί να τα βάλει με μια ηλιόλουστη προδιάθεση»

William Arthur Ward, Αμερικανός συγγραφέας

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα  “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Θεατρική Παράσταση

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο

Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή)

Το έργο του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο σμίγει ξανά με τη μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ Μάνου Χατζιδάκι. Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του Λουίτζι Πιραντέλλο «Λεονόρα, Αντίο!». Οι σκηνοθετικές εντολές προκαλούν σύγχυση στους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού είναι ζήτημα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο, υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο», πραγματεύεται το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιούλικα Σκαφιδά, Λυδία Φωτοπούλου κ.ά.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 12€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ξενάγηση

«Κολωνάκι: Ιστορία και Αρχιτεκτονική» από την ομάδα Action Plus

Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα…. Οδηγός μας τα κτήρια και οι ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων που έζησαν σε αυτά, όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, η Μαρίκα Κοτοπούλη αλλά και ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης. Θα ταξιδέψουμε στον χρόνο και θα δούμε πώς ο νεοκλασικισμός δίνει τη θέση του στην art deco αλλά και πώς η μεσοπολεμική πολυκατοικία με τις λιτές γραμμές και τα καμπύλα μπαλκόνια αποκτά την κυρίαρχη θέση στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία των Φιλικών και το σημείο από το οποίο παίρνει το όνομά της ολόκληρη η κομψή αυτή συνοικία και, αφού διανύσουμε όλο σχεδόν το κέντρο του Κολωνακίου, της άλλοτε απογυμνωμένης νότιας πλαγιάς του Λυκαβηττού, θα καταλήξουμε στη Δεξαμενή του Αδριανού και του Παπαδιαμάντη, απ’ όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη! Μετά… ελεύθερος περίπατος και καφεδάκι!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (27 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Κόστος Ξενάγησης: 10€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Θεατρική Παράσταση

«Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη

Θέατρο ΗΒΗ

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που, όσο περνά η ώρα,… πλημμυρίζει. Πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει!

Παίζουν: Κατιάνα Μπαλανίκα, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης κ.ά.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 16€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου

Πρωινό Brunch με θέα 360 μοιρών στο Μοναστηράκι

360 Cocktail bar Restaurant

Τουρίστες στην πόλη μας; Γιατί όχι;… Ας απολαύσουμε τον υπέροχο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου «360 degrees», στο «360 cocktail bar Restaurant» με την πανοραμική θέα στην παλιά πόλη της Αθήνας και την Ακρόπολη. Μια μικρή βόλτα στην αγορά του Μοναστηρακίου θα ολοκληρώσει την τουριστική μας περιπλάνηση στην Αθήνα, στη δικιά μας «μαγική πόλη»!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (20 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 07:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Κόστος Συμμετοχής (για τον μπουφέ): 13€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Συναυλία

Taste the Music of Irene Skylakaki

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Η αγαπημένη Ειρήνη Σκυλακάκη, με την αισθαντική και ζεστή φωνή της, επιστρέφει στην Αγγλικανική Εκκλησία σε μια ακουστική εμφάνιση με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες από παλιά και σύγχρονα κομμάτια αλλά και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της. Σε ένα live απογυμνωμένο από ντραμς και ηλεκτρικά όργανα, η Ειρήνη θα εμφανιστεί με την κιθάρα της και τη συνοδεία του Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο στο βιολί και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα. Η μουσική και η ιδιαίτερη ερμηνεία της Ειρήνης θα συμπληρωθεί από τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα, προσφορά των διοργανωτών!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 11€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Σας περιμένουμε !

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.