”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019″ – Η πανηγυρική υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού
Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7:30 το πρωί, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
Την ιερά λειψανοθήκη κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ στα προπύλαια του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από το ιερατείο.
Τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου αλλά και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για ασπασμό από τους πιστούς.
Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Προ της απολύσεως έγιναν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ αντιστοίχως.
Έψαλε πολυμελής Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Γεώργιου Καμαριάρη και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.