Αστέρας Βουλιαγμένης: Ανησυχούν οι προμηθευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές
Αναστάτωση στην αγορά έχει αρχίσει να επιφέρει η σημαντική καθυστέρηση στις πληρωμές προμηθευτών, που καταγράφει το επενδυτικό σχήμα, το οποίο «τρέχει» την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μια σειρά από συνδεδεμένες εταιρείες παρέδωσαν υλικά, κατόπιν ρητών συμφωνιών, ή ολοκλήρωσαν υπηρεσίες, τιμολόγησαν, φορολογούνται αλλά δεν… εισπράττουν.

Αυτό δεν είναι απλό για ελληνικές επιχειρήσεις που βρέθηκαν στον «κυκλώνα» μια οικονομικής κρίσης και επιβίωσαν.

Τα χαμόγελα που προκαλεί ένα «καλό συμβόλαιο» με ένα ισχυρό επενδυτικό σχήμα άρχισαν να… σβήνουν όταν η ροή του χρήματος δεν ήταν η αναμενόμενη ή και η συμφωνημένη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στα γραφεία του zougla.gr όλα ξεκίνησαν από εσωτερικά προβλήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει και τρέχει την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η αλλαγή υψηλόβαθμων προσώπων διοίκησης και οι εσωτερικός έλεγχος που ακολούθησε το καλοκαίρι προκάλεσε στάση πληρωμών, μέχρι να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις, τόσο σε ποιοτικό, όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.

Στο μεταξύ με βάση τα τιμολόγια που είχαν κοπεί και παραδοθεί είχε εξοφληθεί ο ΦΠΑ, ενώ όσο περνούσαν οι μήνες πλησίαζε και η φορολόγηση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δεν πάγωσαν, όμως, μόνο οι εξοφλήσεις αλλά και οι προκαταβολές και το αδιέξοδο μεγάλωνε.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών για να αποφύγουν την πτώχευση κοινοποίησαν σειρά εξωδίκων ενημερώσεων προς την εταιρεία, που πλέον κατέχει και ανακαινίζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ σκέπτονται να ενημερώσουν τους μετόχους του επενδυτικού σχήματος, που έχει αναλάβει το εμβληματικό ξενοδοχείο στην Αθηναϊκή ριβιέρα.

Η επενδυτική εταιρεία από την πλευρά της δεν αρνείται να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου.

Πρόβλημα ρευστότητας δεν φαίνεται να προκύπτει αφού η «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Ανώνυμος Εταιρεία» εκτός από το πρώτο, έλαβε μέσα στον Αύγουστο και νέο ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 265 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως είχε αποπληρώσει όλο τον προηγούμενο δανεισμό.

Το νέο ομολογιακό δάνειο εκδόθηκε και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, αφού προηγουμένως έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι με βάση τα τραπεζικά κριτήρια. Το πρόβλημα στις πληρωμές φαίνεται να εντοπίζεται στον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται μετά την αλλαγή προσώπων στην διοικητική ιεραρχία της εταιρείας.
Ωστόσο, η ροή χρήματος προς ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχει αρχίσει.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αστέρας Βουλιαγμένης: Ανησυχούν οι προμηθευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

  • 26/10/2019 at 7:38 μμ
    Permalink

    Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…..
    Κατάφεραν σε έξι μήνες λειτουργίας να καταστρέψουν την εξηντάχρονη ένδοξη ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.