Ανήλικος μετρ των κλοπών – Έκλεβε μόλις τον άφηνε ελεύθερο ο εισαγγελέας




Έσπασε όλα τα ρεκόρ… Ακόμα και οι μεγαλύτεροι κλέφτες μπροστά του, μοιάζουν με «μαθητούδια του γυμνασίου» αν και ο ίδιος, λόγω ηλικίας, θα μπορούσε να ήταν …συμμαθητής τους.

Άφησε άφωνους αλλά και έκπληκτους τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που άρχισαν να αμφισβητούν ακόμα και τους εαυτούς τους. Όλα αυτά όχι από κάποιον γνωστό κακοποιό αλλά από έναν 15χρονο που του περνούσαν χειροπέδες κάθε 48 ώρες για διαφορετικές υποθέσεις και εκείνος… συνέχιζε να κλέβει.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, όταν η αστυνομία ενημέρωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε για την σύλληψη “ανήλικου ημεδαπού, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον επτά μέλη της σπείρας. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις ληστείες και 41 κλοπές εκ των οποίων 29 κλοπές από οχήματα, 5 κλοπές από καταστήματα και 7 κλοπές οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη”.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, το astinomiko.gr με αποκλειστικό του ρεπορτάζ δημοσιεύει ένα από τα «κατορθώματα» του 15χρονου ο οποίος έκλεψε μόλις τον άφησε ελεύθερο ο Εισαγγελέας για κλοπές.

Όμως ακόμα ο νεαρός, με τα χαρακτηριστικά μεγάλα αυτιά, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και βάλθηκε να βάλει το όνομα του στην κορυφή των ανήλικων παραβατών. Μετά την σύλληψη του για την κλοπή από καφετέρια απέναντι από την Ευελπίδων, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Με την σχετική δικογραφία, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και στη συνέχεια αφέθηκε και πάλι ελεύθερος. Πριν περάσουν όμως λίγες ώρες… ξανασυνελήφθη! Αυτή τη φορά είχε αρπάξει 140 ευρώ από καφετέρια γνωστής αλυσίδας στην λεωφόρο Αλεξάνδρας που απέχει μάλιστα από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μόλις εξακόσια μέτρα!

Ο «μικρός δαίμονας» αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα στους υπεύθυνους της καφετέριας και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μέρες βρέθηκε στο κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στην οδό Θήρας.

Οι αστυνομικοί μετά το σχετικό μούδιασμα ενημέρωσαν και πάλι τους γονείς του οι οποίοι είδαν για μια ακόμα φορά τον γιο τους κατηγορούμενο. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου» ενώ οι απαντήσεις που έδωσε ο αυτοκινητιστής πατέρας και η σύζυγος του για την ζωή του 15χρονου δεν ήταν καθόλου πειστικές. «Ο μικρός τις περισσότερες μέρες του μήνα τις περνά… παρέα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Έχει συλληφθεί δεκάδες φορές και παρόλα αυτά συνεχίζει. Μείναμε άφωνοι όταν τον ξαναείδαμε κατηγορούμενο για κλοπές. Όσο για το παρελθόν του… Δεκάδες κλοπές στο ενεργητικό του», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε όλες τις ημέρες με τον 15χρονο. Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών στον ανήλικο παραβάτη δεν πήραν σχεδόν καμία απάντηση για τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει την μια κλοπή μετά την άλλη και ουσιαστικά να έχει βρει τροφή και στέγη μεταξύ τμήματος και δικαστηρίων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.