Aνδρέας Κονδύλης για Ελληνικό: “Μακριά από μας οι θριαμβολογίες για τα αυτονόητα”




O δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, έκανε λεπτομερή ενημέρωση για τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι θα παραδοθούν στους δήμους και θα ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα στο χώρο της επένδυσης.

“Απλά εμείς δεν βγήκαμε να πανηγυρίσουμε για τα αυτονόητα, όπως έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης που συναντήθηκε και εκείνος την ίδια μέρα με τον υπουργό. Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και δεν χρειάζονται οι θριαμβολογίες” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι είπε για τη συνάντηση ο δήμαρχος Αλίμου:

“Την προηγούμενη Παρασκευή (18 Οκτωβρίου), είχαμε με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου μια συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και κουβεντιάσαμε αναλυτικά το θέμα του Ελληνικού. Από τη συνάντηση προέκυψαν δυο ενδιαφέρουσες και θετικότατες εξελίξεις. Η μία έχει να κάνει με την το ζήτημα των απορριμμάτων και η δεύτερη με το θέμα των κοινόχρηστων χώρων και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον υπουργό η ΠΝΠ, εκδόθηκε για καθαρά τεχνικούς λόγους:

Εάν παραχωρούνταν στους δήμους οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, με την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στους δήμους και άρα θα ζητούσαν οι δήμοι και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στους χώρους αυτούς, την ώρα που επίκειται να ξεκινήσει η εγκατάσταση εργοταξίων.

Ταυτόχρονα όμως θα δημιουργούνταν προβλήματα ασφάλειας. Δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να μη δοθούν στους δήμους οι χώροι, απλά αυτό θα μπορέσει να γίνει σταδιακά. Το δεύτερο που προέκυψε είναι η ικανοποίηση του αιτήματος μας, σχετικά με τα απορρίμματα. Εδώ και δεκαετίες ζητάμε μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, να διατεθεί μια έκταση για να φτιάξουμε οι δήμοι μια διαδημοτική μονάδα για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Κάπου στην πορεία αυτό χάθηκε γιατί ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ζήτησε να μεταφερθεί η μονάδα, εκτός επένδυσης, σε δικό του χώρο, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε και όπως μας ενημέρωσε επίσημα ο υπουργός, κατόπιν διαβουλεύσεων με τον επενδυτή, συμφωνήθηκε να χωροθετηθεί η μονάδα μέσα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και στον ίδιο χώρο που έχει σχεδιάσει να φτιάξει τη μονάδα, ο επενδυτής. Θα δούμε αν θα είναι ξεχωριστή εγκατάσταση ή αν θα είναι κοινή.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που όλοι βάζαμε, το είχαμε θέσει με τον δήμαρχο Γλυφάδας,  στον κύριο Γεωργιάδη από την στιγμή που ανέλαβε υπουργός.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός είδε και τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο οποίο επανέλαβε τις ίδιες κυβερνητικές δεσμεύσεις. Επειδή έγινε μια ανακοίνωση την ίδια μέρα από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης και μάλιστα σε ένα τόνο πανηγυρικό, δημιουργήθηκε η εντύπωση σε κάποιους ότι έχει ρυθμιστεί κάτι για τον ένα δήμο και όχι για τους άλλους δύο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ρυθμίσεις ισχύουν και για τους τρεις δήμους. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας δεν βγήκαν να κάνουν πανηγυρική – θριαμβευτική τύπου ανακοίνωση. Και δεν το κάναμε συνειδητά γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε θριαμβολογίες. Δεν πρόκειται για μια πρωτοφανή επιτυχία για να βγούμε να πούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι δήμαρχοι και είναι τυχεροί οι δήμοι που θα γίνει αυτό που ξέραμε ότι θα γίνει από το 2012.

Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα, όπως αυτό της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος. Θα γίνει υπόγεια και από που μέχρι που; Έχουμε το ζήτημα του κοιμητηρίου για τον Άλιμο που συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η ουσία είναι ότι η επένδυση πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο και την ισόρροπη ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής στη νότια Αθήνα. Tην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για το θέμα του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά”.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.