Άγιος Δημήτριος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του μικρού Γιάννη που πέθανε στον παιδικό σταθμό




Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου η κηδεία του 3χρονου Γιάννη, ο οποίος πέθανε όταν, σύμφωνα με την οικογένειά του, πνίγηκε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, σε παιδικό σταθμό.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν έτσι ξαφνικά το μικρό αγγελούδι τους.

Η οικογένειά μοίρασε μπομπονιέρες στους φίλους και τους συγγενείς που πήγαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το άτυχο αγοράκι να πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού του σταθμού. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τη νεκροτομή δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του μικρού Γιάννη, αφού από το συμβάν στον παιδικό σταθμό έως και τον θάνατο του παιδιού μεσολάβησε ένα δεκαήμερο νοσηλείας του στη ΜΕΘ.

«Φως» στα αίτια του θανάτου θα ρίξουν η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που ζήτησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου αγοριού.

Τι λέει η δικηγόρος του παιδικού σταθμού
Πάντως, η δικηγόρος του ιδιωτικού παιδικού σταθμού που πήγαινε το παιδί, διαψεύδει την αιτία θανάτου του 2,5 ετών αγοριού. Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Σοφία Κοντέα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού δεν οφείλεται σε πνιγμό από φαγητό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνιγμός δεν είναι, γιατί μόλις μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» δήλωσε στο Star.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε».

Μάλιστα, τόνισε πως αν υπήρχε υπόνοια ότι έφταιγε ο παιδικός σταθμός «δεν θα άφησαν τις δασκάλες και τη διευθύντρια να φύγουν από το Παίδων, καθώς συνόδευσαν το αγοράκι στο νοσοκομείο», ενώ ανέφερε ότι «ίσως το παιδάκι να είχε κάτι παθολογικό» το οποίο, ίσως ούτε οι γονείς του γνώριζαν.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η εισαγγελία ανηλίκων διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα για την υπόθεση θανάτου του παιδιού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.