Άγιος Δημήτριος: “Χωρίς άδεια λειτουργεί ο παιδικός σταθμός που πήγαινε ο τρίχρονος Γιαννάκης”
Xωρίς άδεια λειτουργεί ο ο παιδικός σταθμός στον Άγιο Δημήτριο, στον οποίο πήγαινε ο μικρός Γιαννάκης. Αυτό καταγγέλει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Σύμφωνα με τον κύριο Λασκαρίδη, ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός λειτουργούσε εξ αρχής χωρίς άδεια, επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που θέτει νόμος για την ασφάλεια των παιδιών.

“Παρόλο που το γεγονός αυτό (της παράνομης λειτουργίας του παιδικού σταθμού) είχε επισημανθεί αρκετές φορές στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και στην ίδια τη Δήμαρχο κ. Ανδρούτσου, εν τούτοις ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία του παιδικού σταθμού, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, με την ανοχή της δημοτικής αρχής και χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός” αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε την απάντηση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, στον Παναγιώτη Λασκαρίδη:

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αδειοδοτεί τους Παιδικούς Σταθμούς ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία. Ο συγκεκριμένος Παιδικός Σταθμός, που μετέφερε φέτος την έδρα του από τον Άλιμο στο Δήμο μας, έχει λάβει προέγκριση για τη λειτουργία του.
Οφείλετε να γνωρίζετε ότι το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας που ασκεί την αρμοδιότητα, καθώς και η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλόλητας και Αδειοδότησης, που απαρτίζονται από έμπειρους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και Υπηρεσιών, εκτελούν υπεύθυνα και αμερόληπτα τα καθήκοντά τους.
Λυπάμαι που επιλέγετε το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός μικρού παιδιού, που κηδέψαμε μόλις χθες, για να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση, δημοσιεύοντας ανακρίβειες, υπονομεύοντας το έργο των Υπηρεσιών του Δήμου και αναλαμβάνοντας εκτός των άλλων και χρέη ιατροδικαστή…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Ο επικεφαλής Παναγιώτης Λασκαρίδης και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 3χρονου Γιαννάκη, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, κατόπιν πνιγμού από φαγητό, σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στον Δήμο μας.
Αυτό το τραγικό γεγονός μας συγκλόνισε και μας ευαισθητοποίησε, παρακινώντας μας να ελέγξουμε την νομιμότητα λειτουργίας του εν λόγω παιδικού σταθμού, γιατί ΑΡΜΟΔΙΟΣ για την αδειοδότηση και τον έλεγχο λειτουργίας των παιδικών σταθμών ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξής μας Παναγιώτης Λασκαρίδης, στις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός λειτουργούσε εξ αρχής χωρίς άδεια, επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που θέτει νόμος για την ασφάλεια των παιδιών.
Παρόλο που το γεγονός αυτό (της παράνομης λειτουργίας του παιδικού σταθμού) είχε επισημανθεί αρκετές φορές στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και στην ίδια τη Δήμαρχο κ. Ανδρούτσου, εν τούτοις ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία του παιδικού σταθμού, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, με την ανοχή της δημοτικής αρχής και χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Η κίνηση μας αυτή: Ως ελάχιστος φόρος τιμής, στον αδικοχαμένο Γιαννάκη και ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στα παιδιά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.