Βύρωνας: Έντονη αντιπαράθεση σωματείου εργαζομένων και Δημάρχου




Δυο ώρες κράτησε η συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημαρχείο Βύρωνα, χωρίς να λείπουν στιγμές έντονης  αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου κ. Κατωπόδη και του πρόεδρου του σωματείου των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου από τις 11.15 άρχισαν να συγκεντρώνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβούλιου διεκδικώντας σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό για όλους.

Καμία απόλυση εργαζόμενου στον Δήμο.

Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις και η εκ περιτροπής εργασία. 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να σταματήσει η υποβάθμιση στη λειτουργία των υπηρεσιών, η εντατικοποίηση της εργασίας, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Να δοθούν ΑΜΕΣΑ τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του 2018 στους εργαζόμενους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και ο Δήμαρχος, στους οποίους δόθηκε ο λόγος να τοποθετηθούν πάνω στα αιτήματα του σωματείου τα οποία αναπτύχτηκαν από τον πρόεδρο των εργαζομένων  και άλλα μέλη του Δ.Σ του σωματείου που έλαβαν το λόγο.

Κυρίαρχο ζήτημα η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και η εκτίναξη των ελαστικών σχέσεων εργασίας – εκ περιτροπής εργασία- στο Δήμο, όπου σήμερα εργάζονται 260 εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και οι συμβάσεις τους τελειώνουν  από τον Οκτώβριο έως τον Αύγουστο του 2020

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που μίλησαν κ.κ. Γώγος, Μπαντής, Σάρολα, Τζιορτζωτης, Μαυρόπουλος, και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσάκαλος ουσιαστικά υποστήριξαν το αίτημα του σωματείου και συμφώνησαν  ο Δήμος Βύρωνα να ζητήσει  στα δικαστήρια που έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι, την παραμονή 18 εργαζομένων στην εργασία και την  μετατροπή της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου.  

Μοναδική παραφωνία ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης  ο οποίος στην τοποθέτηση του υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος. Από την μια  εξήρε την  εργασία των συγκεκριμένων συμβασιούχων στα τρία χρόνια που εργάζονται στο Δήμο, αλλά όπως είπε δεν μπορώ να σας κρατήσω επικαλούμενος την αδυναμία του Δήμου να τους πληρώνει από τα ανταποδοτικά τέλη. Θα πιάσουν δουλειά περίπου σε ένα μήνα 22 μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν προσληφτεί με τη προκήρυξη 3 Κ και αυτοί που εργάζονται σήμερα πρέπει να φύγουν συμπληρωσε.

Στο σημείο αυτό υπήρξε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που  αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του κ. Δημάρχου.  Να επισημάνουμε ότι το προηγούμενο Δ. συμβούλιο είχε πάρει απόφαση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσπάθησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες και στις υπηρεσίες και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία για να δοθούν στους εργαζόμενους, που πρέπει να τα φοράνε στη διάρκεια της εργασίας τους.

Εκπρόσωποι  δημοτικών παρατάξεων υπενθύμισαν ότι ο Δήμος με  απόφαση του Δ. συμβουλίου για τον προγραμματισμό των προσλήψεων σε βάθος τετραετίας  ζητά 250 νέες  θέσεις μόνιμης εργασίας και δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Οι εργαζόμενοι όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του σωματείου,  θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ενώ την Δευτέρα θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.