Ο Θουκυδίδης απαντά στον Κωνσταντάτο για το “ο Άλιμος είναι ένα τίποτα”
“Ο αυτοέλεγχος είναι το κύριο στοιχείο του αυτοσεβασμού και ο αυτοσεβασμός είναι το κύριο στοιχείο του θάρρους. Λίγα πράγματα πετυχαίνει κανείς με την παράφορη επιθυμία, ενώ τα περισσότερα κατορθώνονται με τη συνετή και ήρεμη πρόνοια” Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος (460 – 395 π.Χ.)

«Πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος που ο πιο σπουδαίος ιστορικός της Αρχαίας Ελλάδας ο Θουκυδίδης, έχει γεννηθεί στην πόλη σας»,

Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας και μελλοντικός βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου της Βρετανίας στον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει, η φράση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου: “Ο Άλιμος είναι ένα τίποτα”, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά.

Mια κουβέντα πολύ βαριά για την τεράστια ιστορία της πόλης, μια μαχαιριά στην καρδιά των κατοίκων από έναν νέο δήμαρχο που μάλιστα είναι και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Κύριε Κωνσταντάτο, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, εκτός από καζίνο, χλιδάτα ξενοδοχεία – ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα, χρειάζεται και ένα κέντρο Πολιτισμού, για να αξιοποιηθεί στο έπακρο, το μέγιστο και παγκόσμιο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» και ένα Μουσείο όπου θα εκτίθενται, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές, στα νότια προάστια.

Τα αρχαία βρίσκονται τώρα «θαμμένα» στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου στον Πειραιά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Δυτικό Τμήμα του πρώην αεροδρομίου.

Και αν δεν έχουν τα κεφάλαια για να τα κάνουν οι επενδυτές, μπορούν να τα φτιάξουν με ΕΣΠΑ, οι δήμαρχοι που θέλουν να αφήσουν το πολιτιστικό αποτύπωμα των πόλεων τους. Γιατί την πολιτιστική μας κληρονομιά οφείλουμε να την προστατέψουμε και να τη μεταβιβάσουμε στις νεότερες γενιές.

Δείτε ακόμη:

«Να φέρουμε τον δήμο Αλιμούντος, τη γενέτειρα του Θουκυδίδη, στη θέση που του αξίζει»

Ο Θουκυδίδης διδάσκει ακόμη διπλωματία

Politico: Γιατί στον Λευκό Οίκο διαβάζουν Θουκυδίδη;

Ο Τραμπ, ο Σι Τζινπίνγκ και η «παγίδα του Θουκυδίδη»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.