Ντόχα 2019: Καλή εμφάνιση στον Μαραθώνιο από την Πριβιλέτζιο




Μόνο το γεγονός ότι τερμάτισε σε έναν άκρως ιδιαίτερο αγώνα αποτελεί παράσημο για την Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Η 31χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 29η θέση στον Μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στην Ντόχα.

Ο αγώνας είχε πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκασε πολλές αθλήτριες να εγκαταλείψουν.

Πρώτα απ’ όλα για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες οι διοργανωτές αποφάσισαν να τον κάνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, οι αθλήτριες κάλυψαν την απόσταση σε μία κυκλική διαδρομή που κάθε στροφή της ήταν επτά χιλιόμετρα.

Η Πριβιλέτζιο στη δεύτερη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ, όμως αυτό συνέβη σε όλες τις αθλήτριες λόγω των ειδικών συνθηκών του αγώνα. Η 31χρονη αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου ολοκλήρωσε την προσπάθεια σε 2:58.43 και κατέλαβε την 29η θέση.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη των μεταλλίων μετά το 30ο χιλιόμετρο ξεχώρισε μία τετράδα αθλητριών οι οποίες έφτασαν να διεκδικούν τα μετάλλια μέχρι το τέλος. Τελικά νικήτρια ήταν η Ρουθ Τσέπγκετιτς (Κένυα) με 2:32:43 με την κάτοχο του τίτλου Ρόουζ Τσελίμο (Μπαχρέιν) να είναι δεύτερη με 2:33:46. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η 39χρονη Ελάλια Τζοχάνες (Ναμίμπια) με 2:34:15, ενώ τέταρτη ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 και του 2013, Έντνα Κίπλαγκατ.

Να αναφέρουμε ότι 29 από τις 70 αθλήτριες που εκκίνησαν δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Πηγή: sport24.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.