Μήνυμα της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου, για τη νέα σχολική χρονιά




Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και οι προσδοκίες όλων μας είναι να εξελιχθεί μέσα σε κλίμα που να προάγει και να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Οι φορείς της πολιτείας, που είναι επιφορτισμένοι με το γενικότερο προγραμματισμό, που αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία, οφείλουν να εξαντλούν κάθε δυνατότητα και να διαμορφώνουν προϋποθέσεις διαρκούς βελτίωσης της σημερινής πραγματικότητας, που δεν παύει να παρουσιάζει κενά.

Ο Δήμος μας, έχοντας ήδη, από τα προηγούμενα χρόνια, αναπτύξει μια δυναμική, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθώντας να ανταποκρίνεται με αμεσότητα στις υποχρεώσεις του που εστιάζονται κυρίως στις κτιριακές υποδομές.

Με τη διαρκή εκτέλεση προγραμμάτων συντήρησης και εικαστικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, με μέριμνα για την προμήθεια εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών, αλλά και με τη συμβολή μας στην εύρυθμη μετάβαση στο νέο καθεστώς της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι τα σχολεία μας είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες και αυτή τη σχολική χρονιά.

Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε διεξοδικές συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με όλους τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και των δύο βαθμίδων για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα Γραφεία Εκπαίδευσης, με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολικών μονάδων, με τους Συλλόγους και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με τα 15μελή Συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων, εν ολίγοις με ολόκληρη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, θα βρίσκεται και φέτος στο πρώτο πλάνο των δραστηριοτήτων μας.

Εύχομαι Μέσα από την καρδιά μου η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση και ελπίδα.-

Γιατί χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ζωή. Και τα παιδιά είναι η ελπίδα και η ζωή μαζί.

Εμείς οφείλουμε να τους δίνουμε όλα εκείνα τα εφόδια για να αξιοποιήσουν το καθένα τις δικές του ικανότητες και να πάνε μπροστά. Να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Καλή σχολική χρονιά!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.