Mεγάλες δωρεάν συναυλίες στον Άγιο Δημήτριο




Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου (21.00) στην Πλατεία Παναγούλη, η Ορχήστρα Μετροπόλιταν μας προσκαλεί να συμμετέχουμε μαζί της σ’ ένα πρόγραμμα αμιγώς λαϊκό, “Λαϊκή Ορχήστρα Μετροπόλιταν – Τραγουδήστε μαζί μας”, με τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε … μεγαλώσαμε. Τραγούδια που σημάδεψαν το χρόνο χωρίς ημερομηνία λήξης, πάντα με τη φρέσκια ματιά του μαέστρου μας, Κώστα Δραγώτη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου (21.00) Ασυρματος
ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ – ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μια κορυφαία συνάντηση εξαίρετων τραγουδοποιών σε μια μουσική παράσταση που περιέχει τραγούδια από την δική τους δισκογραφία αλλά και από την ελληνική παράδοση! Η λύρα και το νταούλι σε μια μοναδική μουσική συνύπαρξη επί σκηνής χρωματίζουν με τον δικό τους τρόπο αυτή την μουσική συναυλία! Η σούστα διαδέχεται τον θρακιώτικο το πεντοζάλη τον καλαματιανό, τον καρσιλαμά και η συνέχεια είναι μεγάλη καθώς η ποπ ροκ μουσική δεν λείπει από αυτή την παράσταση.
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

«Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ & ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (21.00) Ασυρματος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο Απόστολος Ρίζος αναζητά το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών, όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Τα σπουδαία τραγούδια του Μάνου Λοΐζου μεταφέρονται σε ένα οικείο περιβάλλον, όπως αυτό ενός δωματίου, και προσεγγίζονται με οδηγό το συναίσθημα και την ανάγκη να βρούμε την αλήθεια αυτών των τραγουδιών μέσα μας. Στην παράσταση συμμετέχει η μοναδική τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου που αναλαμβάνει με την παρουσία της και τη φωνή της, να κοσμήσει το έργο του μεγάλου Μάνου Λοΐζου.
Εκτός από τα δύο κοντραμπάσα που συνομιλούν μουσικά με την κιθάρα και τη φωνή, σε κάποια τραγούδια χρησιμοποιούνται τζουράς, πλήκτρα, τρομπέτα, φυσαρμόνικα, λούπες και ψηφιακές πινελιές, που στολίζουν με ηχοχρώματα το μουσικό τοπίο.
Η παράσταση διανθίζεται επίσης με προβολές από σπάνιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες ηχογραφήσεις του δημιουργού που μας παραχώρησε ευγενικά η κόρη του συνθέτη, Μυρσίνη Λοΐζου.
Παίζουν:
Θοδωρής Κουέλης: Kοντραμπάσο – bass effects, τζουρά
Γιώργος Μουχτάρης: Κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος: Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

THE BEATLES LIVE TRIBUTE BAND
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (21.00) Ασυρματος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Let it be, Come together, With a little help from my friends, She loves you, Yesterday, A hard day’s night, I want to hold your hand, All my loving, Help, και πολλές άλλες επιτυχίες των θρυλικών BEATLES, θα ακουστούν δυνατά στον Ασύρματο, σε ένα μοναδικό live, από την Beatles Live Tribute Band.
Οι Beatles, άλλαξαν τον τρόπο που οι άνθρωποι άκουγαν μουσική και έγιναν σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Χωρίς αυτούς, η μοίρα του παγκόσμιου τραγουδιού θα ήταν πολύ διαφορετική. Η μουσική τους έμοιαζε να έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Μετέτρεψαν τις ιδέες τους σε περίπλοκες συγχορδίες, εξερευνώντας τις νότες πέρα από κάθε συμβατική λογική. Έκαναν τον κόσμο να αισθανθεί ότι η ευτυχία είναι όχι μόνο πιθανή, αλλά αναπόφευκτη. Η ενέργεια που εξέπεμπαν ήταν κάτι εκπληκτικό και συνέπαιρνε τα πλήθη.
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

THE BIG NOSE ATTACK / ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ & ΠΛΑΝ ΜΠΙ / THE BAD SLIDE STAM
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (21.00) Πλατεία Παναγούλη
Ελληνόφωνη ή ξενόφωνη, η ευρύτερη ροκ μουσική γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές και σε κάποιες από αυτές δεν σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται. Στις 28/9 τρία πολύ ιδιαίτερα μουσικά σχήματα, που δεν ξεχνάνε την καταγωγή τους (πως θα μπορούσαν άλλωστε..), θα συναντηθούν στην πλατεία Παναγούλη για μια μοναδική βραδιά, “αυστηρώς μπραχαμιώτικη”!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (21.00) -Είσοδος Ελεύθερη

Ο Δημήτρης Μπάσης, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στην μέχρι τώρα πορεία του, μας περιμένει στον Ασύρματο για να ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, θα μας ταξιδέψουν και ταυτόχρονα θα μας ψυχαγωγήσουν! Από «Τα Λαδάδικα», το «Βρέχει Φωτιά Στη Στράτα Μου», «Σώσε Με» μέχρι τους «Ψίθυρους Καρδιάς», τα «Χαμοπούλια» και το «Τώρα Μένω Μόνος Μου», ο Δημήτρης Μπάσης μας θυμίζει όμορφες μουσικές στιγμές του παρελθόντος γεμάτες συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

Συναυλία ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στον Ασυρματος -ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Γιάννης Αγγελάκας μας προσκαλεί στον Ασύρματο, στην τελευταία συναυλία του καλοκαιριού, για μια αληθινή γιορτή με μουσικές και στίχους που αγαπάμε, έχοντας στις αποσκευές του τραγούδια από τις «Τρύπες» μέχρι και σήμερα. Από τα “Ακούω την αγάπη”, “Ταξιδιάρα ψυχή”, “Δωσ’ μου λίγη ακόμα αγάπη” στα “Μόνο από τη λύπη σου”, “Αιρετικό”, “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”, “Σιγά μην κλάψω”… Μια ηχητική έκρηξη γεμάτη ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το κοινό, όπως ακριβώς και οι μουσικοί της μπάντας των 100°C, που μαζί του πάνω από τρία χρόνια τώρα, το ίδιο ανήσυχοι και ανατρεπτικοί, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν και ταξιδεύουν, μετατρέποντας τις συναυλίες του πολύτιμες εμπειρίες ζωής.
Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο στην παρέα μπήκε και ο Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα.
(κάθε προσφορά σε τρόφιμα & φάρμακα για τις Κοινωνικές Δομές της πόλης μας είναι πολύτιμη)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.