Ματωμένος Αύγουστος στην Αττική – Είκοσι νεκροί στην άσφαλτο
Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος και τον Αύγουστο η Αττική, καθώς 20 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο έπειτα από τροχαία δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον φετινό Αύγουστο σημειώθηκαν 382 τροχαία ατυχήματα με 469 παθόντες.

Συγκεκριμένα:

20 θανατηφόρα με 20 νεκρούς,
15 σοβαρά με 16 σοβαρά τραυματίες,
347 ελαφρά με 433 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -13.517- παραβάσεις από τις οποίες -590- σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

427 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 67 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2.257 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
212 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
356 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
311 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
1.040 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.