Kαρέ καρέ η ληστεία σε χρηματαποστολή στη λεωφόρο Βουλιαγμένης (VIDEO)




Πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό… «Απενεργοποίησαν» σχεδόν όλα τα συστήματα ασφάλειας και αντίδρασης υπαλλήλων χρηματαποστολής.

Ο λόγος για τους δυο άγνωστους που χθες το πρωί άρπαξαν τα χρήματα που ετοιμαζόταν να βάλει σε ένα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων ο υπάλληλος της χρηματαποστολής στην λεωφόρο Βουλιαγμένης 214, στη Δάφνη.

Το astinomiko.gr φέρνει στην δημοσιότητα ένα από τα βίντεο που θα εξετάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από το μπροστινό μέρος της τράπεζας. Δεν αποκλείουν οι ληστές τις προηγούμενες μέρες να έκαναν κατόπτευση του χώρου θέλοντας να δουν τις διαδικασίες που ακολουθούν οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης αλλά και τον χρόνο που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ.

Τις περισσότερες φορές οι υπάλληλοι χρηματαποστολής εκπαιδεύονται και λαμβάνουν οδηγίες για την αντίδραση που θα πρέπει να έχουν σε περίπτωση επίθεσης λίγο πριν μπουν σε μια τράπεζα ή ακόμα και μέσα στο υποκατάστημα. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η τράπεζα είναι σε λειτουργία και μάλιστα στο εσωτερικό της μπορεί να υπάρχουν και πελάτες.

Όμως χθες το πρωί, οι δράστες της ληστείας ακινητοποίησαν τον υπάλληλο ενώ το υποκατάστημα δεν λειτουργούσε εδώ και χρόνια και το μόνο που υπήρχε ήταν το ΑΤΜ εξωτερικά. Του πήραν τα χρήματα, όχι μπαίνοντας μαζί του, αλλά αφού πρώτα είχαν παραβιάσει το πίσω μέρος του κτηρίου και είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια χτύπησαν και έδεσαν με tire up τον άτυχο υπάλληλο και διέφυγαν από το ίδιο σημείο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Όταν ο υπάλληλος κατάφερε να λυθεί, βγήκε από την τράπεζα και ζήτησε την βοήθεια περαστικών αλλά και των θαμώνων διπλανών καταστημάτων οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας πήραν κατάθεση από τον υπάλληλο της εταιρείας φύλαξης και δεν αποκλείεται, αν προκύψουν και άλλα στοιχεία από την έρευνα τους, να τον ξανακαλέσουν. Αναζητούν το ακριβές σημείο διαφυγής αλλά και αν οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο όχημα ή τους συρμούς του Μετρό που βρίσκονται πολύ κοντά.

Πηγή: astinomiko.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.