Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης σε διημερίδα στην Αχαΐα
Tο Σάββατο και την Κυριακή 14-15/09/2019 στη Κάτω Αχαΐα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης συμμετείχε στη διημερίδα που διοργάνωσε το Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ» με θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2020 και διάφορα προβλήματα που αφορούν τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και χρίζουν άμεσης επίλυσης με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.
Στην διημερίδα που έλαβε μέρος στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας παρευρέθησαν ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ. Καραγιάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος κ. Γεωργακόπουλος Ευθύμιος, ο Διοικητής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Πύραρχος κ. Στεμπίλης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Ορλώφ Κυριάκος και οι κάτωθι Εθελοντικές Ομάδες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
1. Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»
2. Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης – Διάσωσης «Ε.Ο.ΠΥ.Δ»
3. Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα «ΒΥΡΩΝΑΣ»
4. Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού «ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ»
5. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφαλείας Δ.Ε. Βάρης «ΒΑΡΗ»
6. Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής «Ε.ΔΑΣ.Α»
7. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης «Ε.Ο.Δ.Π.Η»
8. Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιώνιας Χίου «ΙΩΝΙΑ»
Τη Κυριακή 15/09 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιας, ένα Πάρκο προστατευμένο με διεθνείς Συνθήκες όπως RAMSAR και NATURA 2000, όπου είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να το περπατήσουμε παρέα με τους συναδέλφους που φυλάνε το μοναδικό αυτό οικοσύστημα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκπροσώπηση μέσω του Ειδικού Γραμματέα στη διημερίδα, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη παρουσία της, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για τη παραχώρηση της αίθουσας του Δημαρχείου της Κάτω Αχαΐας και τη κάλυψη του catering της διημερίδας, τον επιχειρηματία κ. Δημόπουλο Δημήτριο, «ENERVILLAS» για τη διαμονή και την εξαιρετική φιλοξενία, τον επιχειρηματία κ. Αγγελόπουλο Κώστα, «ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ» για το υπέροχο γεύμα της Κυριακής και τέλος τον επιχειρηματία κ. Τζένο Γεώργιο «ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ» για το υπέροχο γεύμα του Σαββάτου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.