Φυλάκισαν άδικα δάσκαλο για αποπλάνηση που δεν διέπραξε




Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου συγκλονιζόταν από την είδηση πως ένας δάσκαλος κατηγορούνταν για αποπλάνηση εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Μετά από 14 μήνες πίσω από τα κάγκελα για τον 56χρονο, δικαστήριο στην Πάτρα απεφάνθη την Τετάρτη ότι ο δάσκαλος που είχε κατηγορηθεί για την αποπλάνηση είναι αθώος επιτρέποντάς του να γυρίσει στο νησί και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Λίγες ώρες μετά την αθώωσή του ο δάσκαλος μίλησε στο protothema.gr και εξήγησε πως πλέον περιμένει με αγωνία πότε θα επιστρέψει και πάλι στις σχολικές αίθουσες.

«Καταστράφηκε η αξιοπρέπειά μου και η ζωή μου. Από την πρώτη στιγμή είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα νιώθω δικαιωμένος. Περίμενα καρτερικά τη μέρα που θα αποδεικνυόταν η αθωότητά μου και το μόνο που θέλω είναι να ξαναγυρίσω κοντά στους μαθητές μου που τόσο πολύ αγαπώ» είπε ο 56χρονος δάσκαλος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Πάτρα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν 2,5 έτη χρόνια φυλάκισης με αναστολή, μετατρέποντας την κατηγορία από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης εννέα ανήλικων μαθητριών του. Ο 56χρονος κρίθηκε αθώος για τις επτά περιπτώσεις και ένοχος- κατά πλειοψηφία- για την περίπτωση δύο μικρών κοριτσιών (είναι αδελφές) το 2015 και το 2017.

Παράλληλα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου βίου.

Εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο πως από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 56χρονου ήταν αρκετοί μαθητές και συνάδελφοί του που πίστευαν στην αθώωσή του .Η δικηγόρος του 56χρονου δάσκαλου , Βασιλική Πανταζή μίλησε στο protothema.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.