Δωρεάν συναυλία στον Άγιο Δημήτριο




Ελληνόφωνη ή ξενόφωνη, η ευρύτερη ροκ μουσική γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές και σε κάποιες από αυτές δεν σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται. Στις 28/9 τρία πολύ ιδιαίτερα μουσικά σχήματα, που δεν ξεχνάνε την καταγωγή τους (πως θα μπορούσαν άλλωστε..), θα συναντηθούν στην πλατεία Παναγούλη για μια μοναδική βραδιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9, 9μμ
(στάση μετρό Αγ. Δημήτριος)

The Bad Slide Stam
O Σταμάτης Στριγγάρης ή αλλιώς γνωστός ως «The Bad Slide Stam» ξεκίνησε ως κατασκευαστής blues μουσικών οργάνων. Η ενασχόλησή του αυτή με την κατασκευή σε συνδυασμό με την αγάπη του για τη μουσική των blues δημιούργησαν σταδιακά τον «άνθρωπο- ορχήστρα».

Πρόκειται για ένα one man band show από το Μπραχάμι που παντρεύει τον κλασικό ήχο του Μισισσίπη με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Απο το 2014 όπου και ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “ Dead End ”, έχει παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σπέσιαλ συμμετοχή στα κρουστά ο Γιώργος Κούβαρης.

https://www.facebook.com/thebadslidestam/
https://www.youtube.com/user/TheStamStr
https://www.instagram.com/dust_bowl_guitars/
http://dustbowlguitars.com/dustbowl_el/

Γιάννης Μπιλίρης & Πλαν Μπι
Πόσες συναυλίες μπορεί να πραγματοποιήσει ένας καλλιτέχνης στο Μπραχάμι μέσα σε μια 20ετία; Πόσες από αυτές στην πλατεία Παναγούλη; Αν καταγράψουμε αυτά τα στατιστικά δεν χωράει αμφιβολία πως ο Γιάννης κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Με τα «Μεθυσμένα Ξωτικά» έχουν συμμετάσχει σε εκατοντάδες αυτοοργανωμένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά πάντα έδιναν το δυναμικό τους παρόν και στα δρώμενα της πόλης που μεγάλωσαν.

Τα τελευταία χρόνια οι καλλιτεχνικές του επιρροές και ανησυχίες γεννάνε συνεχώς καινούρια πράγματα και συνεργασίες. Με τους «Πλαν Μπι» ήδη από το πρώτο live έδειξαν τις πειραματικές τους διαθέσεις διαδίδοντας το σύνθημα «κάτω από την άσφαλτο υπάρχει συναυλία» και πραγματοποιώντας μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά σε μια υπόγεια διάβαση της Αθήνας.

Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Τρικλοποδιά». «..Δεν υπάρχουν λόγια που να κρύβουν την αλήθεια ατόφια, για να νιώσεις έλα πιο κοντά..» μας υπενθυμίζει ο Γιάννης στο ξεκίνημα του δίσκου κι έχει απόλυτο δίκιο. Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα λοιπόν ανακαλύπτοντας κι όλα εκείνα που δεν περιγράφονται.. Για πρώτη φορά στη γειτονιά που ξεκίνησαν όλα, και που τίποτα ποτέ δεν τελείωσε.

Γιάννης Μπιλίρης: κιθάρα, φωνή
Adam Zatse: κιθάρα, φωνητικά
Θανάσης Γιαννίτσας: μπάσο, φωνητικά
Λευτέρης Αντωνόπουλος: τύμπανα

https://bit.ly/2BVhOWT
https://www.facebook.com/BilirisGiannis/
https://www.instagram.com/giannisbiliris
https://www.giannisbiliris.gr

The Big Nose Attack
Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011, μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs, ατενίζοντας τα 70s!
Μερικά χρόνια αργότερα, το συγκρότημα θεωρείται ένα απο τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 Ευρωπαϊκές περιοδείες με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ (Suwalki Blues Festival, Bialystok Jesien z Bluesem, Φαρμα Projekt, the Lost Dogs Festival), υπεράριθμες εγχώριες εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα (Rockwave Festival 2015 μαζί με Black Keys και Black Angels, Resistance, Fuzztastic Planet και Los Almiros Festival), αλλά και σαν opening act σε κορυφαία ονόματα (Blue Oyster Cult, Clutch, Blues Pills, Fuzztones,Beth Hart) .

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους που έχουν αποσπάσει αξιόλογες κριτικές απο τα media και ένα single το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack στην ταινία μικρού μήκους ‘American Burger II’.
Το “hit” τους ‘Yeah! That Girl’ βολτάρει καθημερινά στις Playlists κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και dj, έχοντας ξεπεράσει τα 300,000 views στο youtube ενώ ακολουθούν τα ‘I Gotta Luv U’ και ‘Down With Me’.
Η μπάντα έχει επίσης εμφάνιστεί, στο MAD TV και στο studio του En lefko FM στα πλαίσια των 5|25 Sessions, καθώς και έχει δώσει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του Alpha,στο Star Web TV αλλά έχει παρουσιάσει και σεμινάριο στην σχολή εικόνας και ήχου SAE.

Οι the Big Nose Attack με τον ολοφρεσκο 4ο δισκο τους “Deader Than Disco” στα μπαγκαζια τους και μετά από 8 χρόνια αδιάκοπου touring ανά την Ευρώπη, ετοιμάζονται να δώσουν για πρώτη φορά ενα εκρηκτικό show και στην γειτονιά τους.

https://www.facebook.com/thebignoseattack/
https://www.instagram.com/thebignoseattack
https://www.youtube.com/theBigNoseAttack
https://thebignoseattack.bandcamp.com

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(κάθε προσφορά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο είναι ευπρόσδεκτη)

Διοργάνωση: Δήμος Αγίου Δημητρίου – Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος / ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΗΣ 2019

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.