Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ανακοίνωση για το επίδομα στέγασης
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ενημερώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος Στέγασης που εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμ. Δ13οικ.10747/256/6-3-2019 (ΦΕΚ 792 Β’) Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την εφαρμογή προγράμματος Επιδόματος Στέγασης», οι αιτήσεις αυτές μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

  •    Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

 

  •    Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότιδεν πληρούνται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος, όπως για παράδειγμα αν έχει λήξει η περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αν έχει αλλάξει η σύνθεση του νοικοκυριού, τα εισοδήματα ή η περιουσιακή κατάσταση, οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.

Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως τις 30/9/2019.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.