Αθανάσιος Μαρτίνος: Δεν θα λαμβάνω αμοιβή, λάθος το ΦΕΚ
Διευκρινίσεις έδωσε ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος για τον μισθό που προβλέπει το ΦΕΚ διορισμού του στη θέση διοικητή του Αγίου Όρους.

Δηλώνει ότι δεν θα λαμβάνει μισθό παρά τη σχετική αναφορά στο ΦΕΚ και τονίζει ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες αμισθί.

Η ανακοίνωση του Αθανάσιου Μαρτίνου

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο, ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Επίσης έχω δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό εκτός Αγίου Όρους. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος».

Το ΦΕΚ διορισμού του στη θέση διοικητή του Αγίου Όρους

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών στην Αθήνα την 3η Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 29 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3566/2007 «Κύρωση ως Κώδικα του “Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών”» (Α ́ 117), απαλλάσσεται ο Κωνσταντίνος Δήμτσας του Ιωάννη από τα καθήκοντά του ως Διοικητή του Αγίου Όρους, τα οποία του είχαν ανατεθεί με το από 1 Αυγούστου 2018 προεδρικό διάταγμα (Υ.Ο.Δ.Δ. 437).

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών στην Αθήνα την 3η Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 29 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3566/2007 «Κύρωση ως Κώδικα του “Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών”» (Α ́ 117) και της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4325/2015 (Α ́ 47), διορίζεται ο Αθανάσιος Μαρτίνος του Ιωάννη, με Α.Δ.Τ. AB 526390, ως Διοικητής του Αγίου Όρους, με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή
Αποκεντρωμένης Διοίκησης. (Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. στο Υπουργείο Εξωτερικών: 16406/ 19.9.2019).

(Αριθμ. βεβ. εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 2812811856/30.8.2019).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Υπουργοί
Εξωτερικών                                                      Οικονομικών
ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ        ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.