Αποστολή στη Βασιλεία: Οδηγούμε στα Αλσατικά βουνά το ολοκαίνουργιο Kamiq το best seller της Skoda




Από τον Πέρη Χαλάτση/now24.gr

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Skoda Kamiq έγινε ανάμεσα στην Ελβετία και τη Γαλλία. Το οδηγήσαμε για 170 χιλιόμετρα στην εθνική οδό από την Ελβετία προς το Στρασβούργο και άλλα 200 χιλιόμετρα στα βουνά της Αλσατίας.

Με το KAMIQ, η SKODA εισέρχεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των compact SUV και προσθέτει ένα τρίτο μοντέλο στην επιτυχημένη ευρωπαϊκή γκάμα των SUV της. Είναι το δεύτερο SKODA που διαθέτει την καινούργια φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού, με επικεφαλής σχεδιασμού και σε αυτό το μοντέλο τον Έλληνα Δημήτρη Δαρκούδη.

Στο νέο μοντέλο η Skoda δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και απευθύνεται κυρίως σε νέους και δραστήριους οικογενειάρχες που ξέρουν τι ακριβώς θέλουν. Άνεση, πολυτέλεια, οικονομία στην κατανάλωση,infotainment και συνδεσιμότητα αλλά πάνω από όλα ασφάλεια.

Έχει μήκος 4,241 χιλιοστών, πλάτος 1,793 χιλιοστών και ύψος 1,553 χιλιοστών (μαζί με τις ράγες οροφής). Σχεδόν το 80% του αμαξώματός του αποτελείται από ενισχυμένο χάλυβα υψηλής αντοχής. Το σασί του- βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen- είναι ειδικά εξελιγμένο για αυτό το μοντέλο που δίνει ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Εξελιγμένες είναι και οι αναρτήσεις. Σε σύγκριση με το SKODA SCALA, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, το KAMIQ διαθέτει μεγαλύτερου μήκους ελατήρια και αμορτισέρ, αντιστρεπτική δοκό , ενισχυμένο πίσω άξονα, μεγαλύτερους τροχούς και τιμόνι με υδραυλική υποβοήθηση με διαφορετικό λόγο. Η απόσταση του KAMIQ από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 39 χιλιοστά σε σχέση με το SCALA. Τα 10 επιπλέον εκατοστά προέρχονται από τα πιο μεγάλα ελαστικά και τα υπόλοιπα από τη νέα γεωμετρία της ανάρτησης. Η συνολική απόσταση από το έδαφος είναι 188 χιλιοστά. Ίσως το ψηλότερο από όλα τα compact SUV. Η νέα ανάρτηση εξασφαλίζει 39 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το SCALA.

Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: now24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.