Aνακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, για τον τραυματισμό υπαλλήλου




Όχι ένα, αλλά δύο εργατικά ατυχήματα προστέθηκαν τις τελευταίες 2 ημέρες στη καθαριότητα του Δήμου Ηλιούπολης κατά την ώρα αποκομιδής. Με διάστρεμμα στο πόδι η μία συναδέλφισσα και 3 ράμματα στο χέρι η άλλη.

Η μία από τις δύο συνάδελφισσες μας, διορισμένη πρόσφατα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και ενώ το απορριμματοφόρο στο οποίο ήταν πλήρωμα βρισκόταν σε στάση, στην προσπάθεια της να μετακινήσει τον ένα από δύο κάδους, τραυματίστηκε στο χέρι, όταν αυτό βρέθηκε μεταξύ των δύο κάδων.
Διαχρονικά δεν είναι το πρώτο εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας αλλά και συνολικά στους Ο.ΤΑ και η συχνότητα τους εκτός ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης, από την έλλειψη προσωπικού
Στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραβλέπονται οι αντίξοες συνθήκες εργασίας  και καταστρατηγούνται τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται.
Παρά τις παρεμβάσεις μας στη προηγούμενη διοίκηση καθώς και την ενημέρωση στη νέα δημοτική αρχή και τις καταγγελίες μας στο ΣΕΠΕ, υπάρχουν διπλο βάρδιες στην αποκομιδή, με ευθύνη της υπηρεσίας και της διοίκησης του δήμου, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ στην αποκομιδή ενώ απαγορεύεται.
Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας, ενώ σήμερα αμφισβητείται ακόμα και η επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς (καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π)
Το σωματείο του Δήμου Ηλιούπολης είχε και έχει πρώτο μέλημα στην δράση του, την ασφάλεια πρώτα και πάνω από όλα των συναδέλφων και το έχει αποδείξει.
Όλα αυτά τα χρόνια με την δράση του και το γνωρίζουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας.
Δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα σε όλους αυτούς που χρόνια αποκαλούσαν τεμπέληδες και βολεμένους τους εργαζόμενους στο Δήμο και κυρίως στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τάχα για τον τραυματισμό της συναδέλφισσας.
Ούτε όμως και σε αυτούς που αναζητούν μικροπολιτικά παιχνίδια.Έτσι κι αλλιώς μας ξέρουν και τους ξέρουμε, πάντα ήταν ή απέναντι μας, ή αδιαφορούσαν, ή στην καλύτερη περίπτωση μας χόρταιναν με κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Εμείς συνεχίζουμε
Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας:
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών.
Οργάνωση εργασίας με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας του εργαζόμενου.
Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και το σύνολο των δικαιωμάτων μας στο βωμό του κέρδους, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, διεκδικούμε, άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 και 14 μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ, ανατροπή στο σύνολό της, της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ευχόμαστε στις  συναδέλφισσες  περαστικά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.