Οι βασιλιάδες στον Φλοίσβο




Φλοίσβος 1905-1906
Μπροστά από την πέτρινη εξέδρα του κτιρίου του Φλοίσβου βλέπουμε με την στολή του τον Βασιλιά Κωνσταντίνο τον Α΄, δίπλα του είναι η σύζυγος του Βασίλισσα Σοφία με τα δυο από τα έξι παιδιά του, τον Βασιλιά Παύλο Α΄ και την Πριγκίπισσα Ειρήνη. Πίσω τους ερημιά έως στην σημερινή γωνία Κρόνου και Λεωφ. Ποσειδώνος που βλέπουμε τα δυο νεόκτιστα κτίρια την βίλα “Μπαϊρα” (1905) και τα “Κύματα”(1905) το πρώτο ξενοδοχείο νέας γενιάς και με αρκετές πολυτέλειες που κτίστηκε στην νότια ακτή του Παλαιού Φαλήρου. Και αριστερά στο βάθος είναι το Τροκαντερό και στη παράγκα που βλέπουμε λειτουργεί το ζυθεστιατόριο του Πρινόπουλου.
Τεκμηρίωση δική μου βάσει ημερομηνιών, κτιρίων και μετά από την αναγνώριση Βασιλιά Κωνσταντίνου.
Πηγή – Διαδίκτυο eBay χωρίς ταυτότητα.
Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας-Έρευνα-Κείμενα-Χρονολόγηση-Τεκμηρίωση περιοχής και κτιρίων : Δημήτρης Κακίτσης. Μια φωτογραφία από την συλλογή – © Π.Φ.Κ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Δ.Κ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Οι βασιλιάδες στον Φλοίσβο

  • 25/08/2019 at 1:47 μμ
    Permalink

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην δημοσιογραφική ομάδα του notia.gr. Όπως πάντα έτσι και εδώ παρουσιάζει τις κοινοποιήσεις μου αυτούσιες χωρίς καμία περικοπή στην φωτογραφία και στην μικρή περίληψη από το μεγάλο πολύτιμο ιστορικό αρχείο του Παλαιού Φαλήρου και του Καλαμακίου (Αλίμου) που με πολύ κόπο και ατελείωτες ώρες έχω καταφέρει να συγκεντρώσω. Ορισμένοι συνάδελφοι σας όμως που δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω δεν τα σέβονται όλα αυτά και με το γνωστό PASTE CLOPY αφαιρώντας το όνομα μου τα οικειοποιούνται και τα παρουσιάζουν σαν δικά τους. Σας ευχαριστώ Δημήτρης Κακίτσης. Παρακαλώ αν γίνεται να μπει στα σχόλια.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.