Δυο εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων σε Ελληνικό και Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Δύο (2) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκαν σε οικία στο Ελληνικό και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, μεσημβρινές ώρες της 9-8-2019.

Συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι- διακινητές ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ (8) υπό διακίνηση αλλοδαποί.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης εξόδου και παράνομης διαμονής μεταναστών, της παράνομης κατοχής εγγράφων τρίτου προσώπου καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με άτομα που διαμένουν στα νότια προάστια και δραστηριοποιούνται τόσο στην κατάρτιση ταξιδιωτικών εγγράφων όσο και στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών σε Ευρωπαϊκές Χώρες μέσω εναέριων ή ακτοπλοϊκών μέσων, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάφερε να εντοπίσει, στο Ελληνικό και στην Γλυφάδα, δύο εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων καθώς και τους πλαστογράφους-διακινητές.

Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner καθώς διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν:

  • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Ατομικά σωσίβια θαλάσσης
  • Το χρηματικό ποσό των -5.180- ευρώ
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Σκληροί δίσκοι
  • Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Περαιτέρω, από το σύνολο των συλλεχθέντων στοιχείων, την μεθοδολογία δράσης και τα κατασχεθέντα αντικείμενα, εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο τρίμηνο, αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις -71.000- ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.