Δήμος Ηλιούπολης: Την Δευτέρα 16/09/19 ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης




Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης για τους Δημότες, πολίτες και κατοίκους Ηλιούπολης. Ξεκινούν στις 10 Σεπτεμβρίου και συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα (10) μπάνια. Η μεταφορά θα γίνει με Δημοτικό πούλμαν, εντελώς δωρεάν, ενώ το κόστος επίσκεψης είναι 8ευρώ.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.
Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο ,νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού, συμβάλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50έως 100 μέτρων με Θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο-29ο βαθμούς καθ όλη τη διάρκεια του έτους . Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50εκ.υψηλότερη από την επιφάνεια της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της Λίμνης αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεση του.

Η οργανωμένη εγκατάσταση της λίμνης Βουλιαγμένης περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, Ναυαγοσωστική κάλυψη / Ιατρική κάλυψη Εστιατόριο, -καφετέρια, wc /Αποδυτήρια / ζεστό νερό.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επίσκεψης στον ιατρό της λίμνης για κάθε δημότη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Πληροφορίες:
Την Δευτέρα 16/09/19 ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Θα γίνουν συνολικά δέκα (10) μπάνια ,τις καθημερινές ημέρες από τις 16/09/19 μέχρι και την 27/09/2019.
Θα διατεθεί ένα Δημοτικό πούλμαν των πενήντα (50) ατόμων και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Ώρα Αναχώρησης 08:00πμ. (Από Σοφ. Βενιζέλου 110) – ώρα Επιστροφής 11:30 πμ (Από Λίμνη Βουλιαγμένης).
Η Διαδρομή που ακολουθείται είναι η εξής:
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Σοφ. Βενιζέλου 110) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Κόστος Συμμετοχής: οκτώ (8) ευρώ ανά επίσκεψη.
Η Περίοδος των Αιτήσεων ξεκινά από 26/08/2019 μέχρι και 30/08/2019 στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στο γραφείο του Τμήματος Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια Βίου Μάθησης – Πολιτικών Ισότητας από τις 11:00πμ. μέχρι τις 14:00μμ
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 9970134

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.