Σήμερα σας παρουσιάζω το Micra 5ης γενιάς στην έκδοση Acenta με τον 1000άρι κινητήρα που αποδίδει 100 ps. Και θα ξεκινήσω με την τιμή του. Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει κάνει μια λογική πρόταση και με την τιμή των 14.890 ευρώ προσελκύει τους αγοραστές που εμπιστεύονται τα αυτοκίνητα της Nissan.

Όσοι  δεν παρακολουθούν τις αλλαγές που γίνονται από γενιά σε γενιά σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν συγκρίσεις. Μπορώ να σας  πω απλά ότι το Micra 5ης γενιάς δεν έχει καμιά σχέση με την έκδοση 4ης γενιάς. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο από το μηδέν.

Διάλεξα το Micra Accenta με τον αναβαθμισμένο βενζινοκινητήρα που συνεργάζεται άψογα με το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Όταν βλέπεις απέξω το αυτοκίνητο παρατηρείς ότι οι καθρέφτες αλλά και οι χειρολαβές είναι στα χρώματα του αυτοκινήτου. Οι χειρολαβές στις πίσω πόρτες  είναι κρυφές και όσοι δεν το ξέρουν ψάχνονται για να βρουν τον τρόπο να τις ανοίξουν. Θα  σας αρέσουν  τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα στη μάσκας σχήματος “V”, που δίνουν δυναμική εικόνα στο όμορφο Micra. Ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και το Micra βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από αρκετά νέα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Πάντα λέω ότι κάθε φορά που οι γιαπωνέζοι της Nissan παρουσιάζουν ένα καινούργιο μοντέλο μας εντυπωσιάζουν με την ευαισθησία που δείχνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Πέρη Χαλάτση στο now24.gr