“Ανατροπή στη Γλυφάδα” – Θα σταθούμε στο ύψος των ευθυνών που μας αναλογούν




Με την ευκαιρία της αυριανής ορκωμοσίας των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας – όπως αυτό προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου – θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι θα σταθούμε στο ύψος των ευθυνών που μας αναλογούν και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.

Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Από την προάσπιση του περιβάλλοντος (παραλία – Ελληνικό, Υμηττό, ανακύκλωση), την καθημερινή λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της, την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών, την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, στην ανάδειξη πτυχών του πολιτισμού στο δήμο μας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να ανατρέψει όλα τα θετικά του νόμου «Κλεισθένης» και να αποδυναμώσει καθοριστικά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη λειτουργία των ΟΤΑ με βάση την οποία ψήφισαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Μετά τις αλλαγές αυτές η παράταξή μας χάνει την εκπροσώπηση που εδικαιούτο να έχει στις βασικές για τη λειτουργία του Δήμου Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Στην ουσία επαναφέρει το προηγούμενο προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης και μαζί με αυτό όλες τις παθογένειες που το συνόδευαν: τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την αποθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμετοχή, να ανοίξει η  Αυτοδιοίκηση σε δυνάμεις που μέχρι τώρα ήταν αποκλεισμένες ή στο περιθώριο. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια πολύ πιο δημοκρατική και συμμετοχική Αυτοδιοίκηση, ικανή να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τα κοινά.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Ανατροπή στη Γλυφάδα»

Τάσος Ταστάνης επικεφαλής

Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.