Άλιμος: Έριξαν θειάφι στην οδό Ησιόδου, στο Άνω Καλαμάκι – Επικίνδυνο για ζώα και ανθρώπους




Όπως αναφέρει η Φιλοζωϊκή σελίδα Αλίμου ΣΑΖΑ, κάποια “κυρία” κάτοικος της οδού Ησιόδου, όπως φαίνεται, άνθρωπος με “ιδιαίτερες ευαισθησίες” άπλωσε θειάφι σε γωνία του δρόμου.
Ευτυχώς το αντιλήφθηκε άμεσα συνοδός σκύλου ο οποίος ενημέρωσε την Άμεση Δράση, ενώ συνεργείο καθαρισμού του Δήμου, καθάρισε και έπλυνε το σημείο.
Ήλθε με παραγγελία και Εισαγγελέας δίωξης, έγινε μήνυση, ανοίχτηκε δικογραφία και πήραν δείγμα για χημική εξέταση.
Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά κακοποίησης, φόλας κ.α. Όποιος βλέπει κάτι ύποπτο να καλεί αμέσως την αστυνομία και τον Δήμο.

Περιστατικό με θειάφι σήμερα στην οδό Ησιόδου στον Άλιμο, ευτυχώς χωρίς θύματα !!!Κάποια "κυρία" κάτοικος της οδού Ησιόδου, όπως φαίνεται, άνθρωπος με "ιδιαίτερες ευαισθησίες"!!!!!άπλωσε θειάφι σε γωνία του δρόμου. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε άμεσα συνοδός σκύλου ο οποίος ενημέρωσε την άμεση δράση, η οποία έσπευσε στο σημείο. Άμεση η αντίδραση του Αντιδημάρχου Στέφανου Διαμαντή, ο οποίος κάλεσε την Δημοτική αστυνομία και συνεργείο καθαρισμού του Δήμου, το οποίο καθάρισε και έπλυνε το σημείο. Ήλθε με παραγγελία και Εισαγγελέας δίωξης, έγινε μήνυση, ανοίχτηκε δικογραφία και πήραν δείγμα για χημική εξέταση.Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά κακοποίησης, φολας κ.α. Οποιος βλέπει κάτι ύποπτο να καλεί αμέσως την αστυνομία και τον Δήμο.

Gepostet von Φιλοζωϊκή σελίδα Αλίμου ΣΑΖΑ am Donnerstag, 8. August 2019

 

Θειάφι, επικίνδυνο για ζώα και ανθρώπους

Πολύ συχνά βλέπουμε στα πεζοδρόμια και στους δρόμους των γειτονιών μας τη «γνωστή» κίτρινη σκόνη, το αναφερόμενο «θειάφι» (sulphur), που χρησιμοποιούν οι «καλοπροαίρετοι» γείτονες μας με σκοπό την «απομάκρυνση» εντόμων και ερπετών, αλλά και για την αποτροπή ούρησης σκύλων στα δέντρα. Ωστόσο, η ρίψη του γίνεται στις γειτονιές, όπου κυκλοφορούν σκύλοι και γάτες, καθώς και μικρά παιδιά που παίζουν. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, εάν, π.χ. μία μπάλα ακουμπούσε το θειάφι, το παιδί ακουμπούσε τη μπάλα και τα έβαζε στο στόμα του, ακόμα και το σκύλο, τη γάτα ή οποιοδήποτε άλλο ζώο ακουμπούσε το θειάφι και γλειφόταν…! Η βλάβη θα είναι αναπόφευκτη! «Το θειάφι περιέχει Θείο («S»), το οποίο είναι καυστικό σε επαφή με το δέρμα και φυσικά, αν καταναλωθεί προκαλεί αν όχι δηλητηρίαση, σίγουρα εγκαύματα. Άρα, ακόμα και μικρή ποσότητα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα σκυλιά και στα γατιά, ενώ αν το γλείψουν θα έχουμε έλκη στο στόμα οισοφάγο, στομάχι, κτλ.» (Κτηνιατρείο Βραυρώνας).

Το θειάφι είναι γεωργικό φάρμακο και δεν δικαιολογείται η χρήση του πάνω στο πεζοδρόμιο παρά μόνο για αγροτικούς σκοπούς και μόνο με χρήση συγκεκριμένων εγκεκριμένων σκευασμάτων θειαφιού. Όλα τα εγκεκριμένα σκευάσματα και η χρήση τους αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον σύνδεσμο http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_bycat_byactive.aspx. Η χρήση τους καθορίζεται σύμφωνα με το άρ. 1, παρ.2α, του Ν. 2538/97 της Εθνικής Νομοθεσίας, το άρ. 4 & 16 Π.Δ. 205/01, (το άρ. 53) του Κανονισμού 1107/2009. Οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για την παράνομη εισαγωγή, παρασκευή, κατοχή, εμπορία και αποθήκευση, προβλέπονται από το Ν. 4036/12 κι ανέρχονται σε φυλάκιση από τρεις -3- μήνες έως και ένα -1- έτος και από 1.000 έως 30.000 € διοικητικό πρόστιμο.

Ο έλεγχος των φυτοπροστατευτικών προϊόντων διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των οικείων Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων και με παράλληλη δυνατότητα άσκησης ελέγχων από τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αρμόδια υπηρεσία για τον καθαρισμό του δρόμου και πεζοδρομίου από το θειάφι είναι το Τμήμα Καθαριότητας ή Περιβάλλοντος εκάστοτε Δήμου. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 όπως τροποποιήθηκε με άρ. 46 του Ν. 4235/14 και ισχύει, η δηλητηρίαση των ζώων αποτελεί κακοποίηση και ενέχει ποινικές κυρώσεις (με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός -1- έτους και χρηματική ποινή από 5.000 ως 15.000 €) και διοικητικές κυρώσεις (30.000 € ανά ζώο και ανά περιστατικό). Λάβετε δράση!

Ο Διαχειριστής του reportanimalabusegreece.blogspot.com

Δρίβας Ευάγγελος

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στη σελίδα & blog «Report Αnimal Αbuse Greece – Καταγγελίες Κακοποίησης Ζώων Ελλάδας»

PAGE: https://www.facebook.com/reportanimalabuse/

BLOG: http://reportanimalabusegreece.blogspot.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.