O Τέλης Αϊβαλιώτης “ψαρεύει” στο Ελληνικό (VIDEO)




Δείτε το βίντεο του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ, στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών, Τέλη Αϊβαλιώτη:

Η επένδυση στο Ελληνικό έχει βαλτώσει. Η ολιγωρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστροφικές συνέπειες στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. Αξίζουμε καλύτερα.

#Ενωμένοι_μπορούμε #Νότιος_ΝΔ

 

 

Είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, όπου έζησα όλη μου τη ζωή. Γεννήθηκα και έζησα στην Καλλιθέα, έπειτα στη Βούλα και τη Γλυφάδα. Όλη μου την επαγγελματική ζωή την έχω διανύσει στον Ταύρο και το Μοσχάτο. Θα παλέψω για τις μεγάλες επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό και για την διάχυση της ανάπτυξης στις εσωτερικές γειτονιές προκειμένου να ωφεληθούν οι συμπολίτες μας σε όλους τους δήμους. Κλειδί ο σχεδιασμός νέων συγκοινωνιακών έργων με αιχμή το μετρό.

Το real estate αναπτύσσεται σε όλο το κόσμο. Οι τιμές των κατοικιών έχουν ανεβεί μέχρι και σε κάτι χωριά της Μαλαισίας και του Ισημερινού.

Έτσι οι δικές μας τιμές, με την κατάρρευση που έπαθαν από την κρίση και τον ΕΝΦΙΑ, φαντάζουν συγκριτικά χαμηλές, σχεδόν εξωπραγματικές αν η σύγκριση γίνει με δυτικές μεγαλουπόλεις.

Είναι ένα μέρος της εξήγησης για το πρόσφατο ενδιαφέρον των ξένων για ελληνικά ακίνητα. Άλλο μέρος είναι η χρυσή βίζα και η ασφάλεια που προσφέρει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες ταραγμένες περιοχές.

Και υπάρχει ακόμη το Airbnb. Έτσι οι τιμές έχουν αρχίσει να τσιμπάνε, ενώ νέες οικοδομές ξεφυτρώνουν ξανά, ιδίως στα Νότια Προάστια. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης, του 2008.

Η οικοδομική ανάκαμψη σε περιοχές των νοτίων προαστίων είναι μια καλοδεχούμενη εξέλιξη. Ωστόσο, είναι ένα εισαγόμενο φαινόμενο. Στο βαθμό που τα εγχώρια εισοδήματα δεν ανακάμπτουν, η άνοδος των τιμών θα απομακρύνει το όνειρο κατοικίας εκεί για πολλούς «ντόπιους», Έλληνες συμπολίτες μας.

Η ανάπτυξη που συμβαίνει στο παραλιακό μέτωπο και η οποία θα ενταθεί όταν ξεκινήσουν τα έργα αξιοποίησης του Ελληνικού αλλά και των άλλων περιοχών, με την μαρίνα του Καλαμακίου και τα Αστέρια της Γλυφάδας, είναι ένα δώρο που θα πρέπει να βρει τρόπους να διαχυθεί και στο εσωτερικό της πόλης, στους δήμους που δεν συνορεύουν με το παραλιακό μέτωπο.

Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν αναλάβει ήδη πολλές υποχρεώσεις απέναντι στο κεντρικό κράτος αλλά και στους όμορους δήμους των επενδυτικών πεδίων τους.

Ωστόσο, καλό θα ήταν οι υποχρεώσεις αυτές να διασπαρούν ευρύτερα, χωρίς αναγκαστικά να μεγαλώσουν. Έτσι ώστε η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου να μην αφορά μόνο τους «τυχερούς», το Ελληνικό και την Γλυφάδα, αλλά και τον Βύρωνα και τον Άγιο Δημήτριο. Θα ήταν ένας τρόπος για να γίνει δημοφιλής η ανάπτυξη των παραλιών σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.