Καταγγελία: “Κράτησαν στον σεισμό τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους”
(Aνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας)

«Την εργοδοσία της “Teleperformance”, που αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία της στο να κάνει τις ζωές των εργαζομένων λάστιχο, για ακόμα μια φορά έβαλε την κερδοφορία της πάνω από τις χιλιάδες ζωές των εργαζομένων της» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληρoφορική Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), καθώς όπως τονίζει, «την ώρα που εκδηλωνόταν ο ισχυρός σεισμός στην Αττική, η εργοδοσία της “Teleperformance” όχι απλά δεν τήρησε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αντίθετα κράτησε τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους απαιτώντας να συνεχίσουν να εργάζονται».

Το ΣΕΤΗΠ, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:
«Το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τον αληθινό του χαρακτήρα. Στην Καλλιθέα με φωνές κρατούσαν κλεισμένους τους εργαζόμενους της Cosmote, ακόμα και κατά τη διάρκεια των μετασεισμών για να συνεχίσουν να παίρνουν κλήσεις, στο Μοσχάτο και στον Πειραιά ολόκληρα τμήματα δεν εκκενώθηκαν με το πρόσχημα ότι το “ασφαλέστερο μέρος να βρίσκεσαι, είναι μέσα στο κτίριο”!

Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την ACM του Γερμανικού τμήματος του Facebook που εμπόδισε (!!) την πόρτα κατά την έξοδο των εργαζομένων, ισχυριζόμενη ότι “το κτίριο αντέχει 9.4 ρίχτερ”. Η εργοδοσία δε δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, μην και χαθεί έστω και μία κλήση, μην και χαθεί έστω και το παραμικρό από τα κέρδη τους.

Ενώ όλοι οι νόμοι που αφορούν την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής, που απλόχερα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ της έχουν χαρίσει τηρούνται κατά γράμμα, οι κανόνες που αφορούν την εξασφάλιση της ακεραιότητας των εργαζομένων μένουν κενό γράμμα.
Οργανώνουν σεμινάρια για την ενημέρωση των εργαζομένων, όπου τους ζητούν απλά να υπογράψουν και το σχέδιο εκκένωσης δεν εξηγείται ούτε στα βασικά του σημεία.
Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε βορά στα κέρδη τους, θεμέλια της ανάπτυξής τους. Δε σας επιτρέπουμε να παίζετε με τις ζωές μας!

Η εταιρεία αποθρασύνεται μέρα με τη μέρα και αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο! Προειδοποιούμε πως απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο μέχρι και την ίδια μας τη ζωή έχουν και θα έχουν την οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς!

Απαιτούμε:

 • Να εφαρμοστούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους σεισμούς και για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων για την προστασία των εργαζομένων.
 • Να γίνουν άμεσα σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων για την εκκένωση των κτιρίων σε ανάλογες περιπτώσεις.
 • Να εφαρμοστούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων για την προστασία των εργαζομένων. Να γίνει προμήθεια των απαραίτητων υλικών.
 • Να γίνει άμεσα ενημέρωση των εργαζομένων για το σχέδιο εκκένωσης των κτιρίων σε ανάλογες περιπτώσεις. Να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας με βάση το σχέδιο εκκένωσης».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Καταγγελία: “Κράτησαν στον σεισμό τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους”

 • 25/07/2019 at 11:15 πμ
  Permalink

  Δηλαδη τα νοσοκομεια έπρεπε να κλεισουν αντε βρε ρεμπεσκεδες

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.