Γλυφάδα: Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία (VIDEO)




Στις 20 Ιουλίου γιορτάζει ο Προφήτης Ηλίας και τι θα λέγατε για μια καταπληκτική πεζοπορία, στον Υμηττό, μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του;

Ο Νίκος και ο Αλέξανδρος της ομάδας GoroundtheGRound, έκαναν τη μοναδική αυτή διαδρομή παρέα με φίλους και κατέγραψαν την εμπειρία τους σε ένα καταπληκτικό βιντεάκι:

Κάποια ιστορικά γεγονότα για το παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον Υμηττό στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, από το apantaortodoxias.blogspot.gr

Πράγματι μετά από το όνειρο αυτό ο ευσεβής εκείνος άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την γύρω περιοχή για να βρει την εικόνα. Μετά από πολλές προσπάθειες αρκετά ψηλά σε μια υπέροχη τοποθεσία βρήκε την εικόνα.

Κατόπιν με την βοήθεια ενός υποζυγίου φόρτωσε τα οικοδομικά υλικά και σιγά σιγά μόνο του αφού ήξερε να χτίζει έφτιαξε το ναό του Προφήτη με πολύ μεγάλη υπομονή και δυσκολία. Δρόμος δεν υπήρχε και η περιοχή ήταν δύσβατη. Όμως η πίστη του Σαράντου ήταν μεγάλη. Έτσι με την βοήθεια του αγίου τέλειωσε την εκκλησία όπου κάθε χρόνο τελείτε εσπερινός και Θεία Λειτουργιά στην τιμή του αγίου και εκατοντάδες πίστη ανεβαίνουν το δύσκολο μονοπάτι για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον ‘Αγιο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.